Tlačové správy

Recyklujú staré kartóny na sochy

Od utorka 18. apríla až do nedele 30. apríla sa v priestoroch nákupného centra Forum v Poprade koná interaktívna EKO výstava spojená s workshopmi pod názvom Makedo.

Ilustračný obrázok k článku Recyklujú staré kartóny na sochy
Zdroj: Dnes24.sk

Nielen žiaci materských, základných a základných umeleckých škôl, ale aj široká verejnosť má možnosť recyklovať staré kartóny na sochy.

Podujatie pripravilo Forum Poprad v rámci mesiaca ekológie a environmentalis­tiky. Návštevníci centra, žiaci ale i široká verejnosť sa môžu zapojit do tvorivých workshopov so stavebnicou Makedo, pomocou ktorej sa dajú vyrábať zaujímavé veci z kartónov, kartónových škatúľ, pet fliaš a iných obalových materiálov.

Workshopy prebiehajú v pracovných dňoch od pondelka do piatka v čase od 9. do 16. hod., počas víkendu od 10. do 18. hodiny. Víkendové workshopy sú obohatené o súťaže zamerané na enviro a eko tematiku, nebudú chýbať vedomostné kvízy a minilaboratórium.

Už v tomto čase sa do projektu zapojilo vyše 200 detí, stále sa môžu prihlásiť aj ďalšie školy. V pasáži centra nájdete originálne výtvory, ktoré stojí za to vidieť. Hneď pri hlavnom vstupe sú to kartonové ceruzky – nádoby na separovanie zberu, ktoré vyrobili žiaci ZŠ Jarnej z Popradu.

Verejnosť môže za tie najlepšie výtvory hlasovať do 30. apríla, kedy vyhlásime víťazov jednotlivých kategórií. Všetky výtvory budú vystavené v priestoroch OC Forum Poprad aj počas prvého májového týždňa.

Recyklujú staré kartóny na sochy
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM