Martin Sýkora Správy

Rekonštrukcia Bernolákovej ulice sa chýli ku koncu: Termín bude dodržaný

Cesta v širšom centre Popradu, ktorá nie je dlhá, ale pre dopravu v meste veľmi dôležitá, sa dočkala rekonštrukcie. Tá je zdanlivo hotová, nejazdí sa však po nej.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Bernolákovej ulice sa chýli ku koncu: Termín bude dodržaný
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Bernolákovú ulicu pozná asi každý Popradčan, ktorý si išiel na políciu minimálne prehlásiť auto. Frekventovaná komunikácia dostávala v uplynulých týždňoch nový šat. Stavebníci s prácami finišujú, radnica chce cestu čo najskôr otvoriť. Už v piatok malo podľa slov primátora Popradu Jozefa Švagerka prebehnúť preberacie konanie. „Mám hlásené, že tam nie sú dobré značky, sú tam tri závady. Kázal som riešiť dočasné užívanie. Nie že tu budeme za hlupákov. Cesta zrobená za týždeň a…,“ konštatoval popradský primátor.

„Mám stretnutie s právnikmi, kde budeme riešiť sankcie za nedodanie. Mesto je solventným a spoľahlivým partnerom a chceme, aby aj oni boli korektní,“ dodal Švagerko.

Projekt z roku 2009

Zhotoviteľom stavby je spoločnosť C.I.P.A. s r.o. Jej konateľom je Štefan Mišík, ktorý nám povedal, že práce na ceste sú vykonané a zrealizované. Problémy vznikli len s dopravnými značkami a úpravou okolia, čo nie je podľa jeho slov ťažké vykonať v krátkom čase. Problém vidí zhotoviteľ v tom, že projekt rekonštrukcie je z roku 2009.

Termín bude dodržaný

Primátor by chcel cestu otvoriť verejnosti čo najskôr. „Keď to dokážu (zhotoviteľ) zvládnuť za mesiac, aby sme nečakali dva mesiace. Tie práce chodím pozerať detailne a nie je to na moju spokojnosť,“ povedal Švagerko. Zhotoviteľ stavby upozornil, že termín odovzdania stavby je 21. august a tento termín aj dodrží. Na margo kontrol primátora uviedol, že v priebehu prác ho na stavenisku nevidel ani raz.

Bernolákova ulica Poprad - rekonštrukcia 2016
9
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM