Peter Handzuš Rôzne

Rekonštrukcia križovatky pri hoteli Poprad potrvá do začiatku októbra

V Poprade pri hoteli Poprad sa počas leta rekonštruuje trojuholníková križovatka miestnych ciest a štátnej cesty III. triedy. S výstavbou sa začalo v polovici júla, vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade Kristína Horáková informovala, že stavba by

„V zmysle uzavretej zmluvy o dielo má dodávateľ stavby 90 dní na jej dokončenie,“ priblížila Horáková. Predmetom stavby je rekonštrukcia križovatky ulíc Partizánska, Bernolákova a Slovenského odboja. Cesty sú vo vlastníctve mesta a Prešovského samosprávneho kraja. „Prestavbou križovatky vznikne okružná križovatka, ktorá by mala prispieť k zlepšeniu dopravy v tomto mieste,“ uviedla Horáková. Vysúťažená cena bola vo výške viac ako 638.000 eur. „Bolo dohodnuté spolufinancovanie v pomere jedna tretina mesto a dve tretiny Prešovský samosprávny kraj,“ doplnila vedúca odboru výstavby.

Kruhovú križovatku podľa nej odporučil projektant, pretože to videl ako najjednoduchšie riešenie. V blízkosti hotela Poprad sa už jedna kruhová križovatka nachádza. Podľa Horákovej je vzdialenosť medzi dvoma križovatkami dostatočná a nie je predpoklad zdutia dopravy. „Táto križovatka bola projektovaná aj v súvislosti s výstavbou obchodného centra HORSE, takže sa rátalo s navýšením dopravy,“ vysvetľuje Horáková.

Vodiči sa od polovice augusta musia pripraviť aj na uzávierky ciest. „Od 15. augusta do konca septembra bude uzavretá časť komunikácie Slovenského odboja a ulice Bernolákovej,“ informovala vedúca odboru výstavby. Obchádzka bude možná cez Hraničnú ulicu a okolo autobusovej stanice, užívatelia budovy bývalého Naftoprojektu budú môcť prechádzať cez ulicu Drevenú. „Čo sa týka ulice Bernolákovej, bude uzavretá od križovatky až k hotelu Poprad a zmení sa fungovanie existujúcej jednosmernej ulice Bernolákovej, táto ulica sa v časti od Alžbetinej ulice po hotel Poprad stane dvojsmernou,“ vysvetľuje Horáková. To však len dovtedy, kým sa výstavba križovatky neskončí.

V Poprade sa okrem spomínanej križovatky realizuje aj výstavba štvorprúdovej cesty pri zimnom štadióne. Jej ukončenie je plánované na začiatok novembra. Už teraz však vodiči môžu jazdiť v jednom novom profile a nie po panelovej ceste ako doposiaľ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM