Martin Sýkora Správy

Rekonštrukcia zimného štadióna ide podľa plánu: Začína sa chladiť

Zväčšenie ihriska prinieslo so sebou niekoľko ďalších zmien, ktoré čakajú ako na hokejistov, tak aj pre divákov. Dielo je už dokončené, v týchto dňoch pribudne aj ľad.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimného štadióna ide podľa plánu: Začína sa chladiť
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión mesta Poprad bude po novom disponovať väčšou ľadovou plochou. Jej rozšírenie z dĺžky 56 m a šírky 26 m na nové rozmery – dĺžku 60 a šírku 29m, je zavŕšené. „Súvisí to s tým, že na podujatia IIHF sú rozmery stanovené na dĺžku 60 m a šírku 26 až 30 m. Keďže Poprad bude hostiť majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov v roku 2017, rozšírenie ľadovej plochy bolo nevyhnutné," uviedol Pavol Kubičko, vedúci Správy športových zariadení MsÚ v Poprade. Návštevníci zimného štadióna si mohli všimnúť niekoľko optických zmien.

„V prvej fáze bolo z vonkajšej strany mantinelov odobraté linoleum pokrývajúce pôvodné vetvy chladenia pod betónovou plochou, ďalej bolo demontované press pódium pod tribúnov "C“ a únikové schodiská, bola doplnená chladiaca zmes do pôvodných bočných vetiev chladenia, boli demontované mantinely," vysvetlil Kubičko.

Počas víkendu a začiatkom týždňa finišovali práce na osadení nových mantinelov, ochrannú sieť bolo taktiež potrebné premiestniť. Ihrisko sa rozšírilo bližšie k tribúnam, väčšinou prázdne prvé rady na tribúne „C“ sa tak stali veľmi atraktívne. „Ešte je potrebné rozšíriť osvetlenie nad predĺženou stranou ľadovej plochy, dodať a namontovať únikové schodiská, doplniť ochranné sklá,“ doplnil vedúci správy popradských športových zariadení.

Predpokladaný termín začiatku samotného chladenia plochy a výroby ľadu je dodržaný. Pracovníci štadióna začali v utorok ráno s chladením. Zimný štadión je domovským stánkom popradských hokejových kamzíkov, ktorí by mali na ľad vykorčuľovať prvý krát 8. augusta. Na rekonštrukciu športoviska Mesto Poprad vyčlenilo 110 000 €. Na výmenu skiel poskytol SZĽH sumu 13 000 €.

Zimný štadión rozšírenie plochy
13
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM