Martin Sýkora Samospráva

Rekonštrukcia zimného štadióna v Kežmarku: Schválili ďalších 1,65 milióna eur

Kedy sa dočkajú Kežmarčania štadióna? Poslanci kežmarského mestského zastupiteľstva na zasadnutí (22.6.) schválili jeho dofinancovanie vo výške 1 650 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimného štadióna v Kežmarku: Schválili ďalších 1,65 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Na rekonštrukciu zimného štadióna v Kežmarku je potrebných viac ako 3,5 milióna eur. Mesto malo na rekonštrukciu zatiaľ pripravených 1,9 milióna eur.

„Na obnovu športoviska radnica vlani vo februári získala milión eur ako dotáciu od vlády. Zastupiteľstvo už pred rokom schválilo financovanie vo výške zhruba 976 000 eur,“ uviedla komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová. Zimný štadión ostal rozostavaný a nefunkčný po neúspešnej Zimnej deaflympiáde 2011 vo Vysokých Tatrách. Samospráva Kežmarku však na jeho dobudovanie nemala v minulosti potrebné financie.

Komplexnou prestavbou by mala v historickom meste vzniknúť viacúčelová hala s kapacitou 3500 ľudí.

Slúžiť bude nielen na športové podujatia, ale i na kultúrne udalosti či na organizovanie koncertov. Podľa slov primátora mesta Kežmarok Jána Ferenčáka by hala mala byť zároveň aj nízkoenergetická. Ľadová plocha bude maž rozmery 26 krát 61 metrov, čím nadobudnú charakter plochy typickej pre kanadsko-americký štýl hokeja.

Projekt plánovanej rekonštrukcie bude rozdelený do dvoch etáp, pričom prvá z nich by mala trvať šesť až osem mesiacov. V priestoroch štadióna by okrem novej ľadovej plochy mali pribudnúť aj šatne so sprchami, sauna, ale aj priestory, ako sú zasadacia miestnosť, kaviareň, fitnes centrum či kancelárie.

Zimný štadión v Kežmarku chce mesto po rokoch chátrania znovu oživiť
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM