Monika Vengrínová Šport

Rekord pokorený: Popradčania vybehali 5200 eur pre pediatrické oddelenie nemocnice

Kým v minulom roku sa charitatívnej akcie City run zúčastnilo v uliciach mesta približne 780 Popradčanov, tohto roku ich bolo takmer 1400. Spoločným úsilím tak pokorili minuloročný rekord a vybehali krásnu sumu pre oddelenie rizikového novorodenca v popradskej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Rekord pokorený: Popradčania vybehali 5200 eur pre pediatrické oddelenie nemocnice
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok na bežiacom páse vybehali mladí i starší 105,3 kilometra. Tento raz sa rekord podarilo pokoriť a v priebehu ôsmich hodín nepretržitého behu na bežiacom páse Popradčania zabehli neuveriteľných 111,85 kilometra.

„Tento rok bolo výborné počasie, ani horúco, ani zima, takmer dvojnásobný počet ľudí oproti vlaňajšku a pokorený rekord na bežiacom páse. Čiže samé superlatívy. Myslím, že to v Poprade robíte dobre a my sa sem radi vraciame,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Branislav Koniar.

Spoločne so štartovným v štvorkilometrovom behu a chôdzi v centre mesta, tak popradskej nemocnici putovalo 5188 eur. Tie pôjdu na zakúpenie novorodeneckého a detského transportného ventilátora, ktorý by mal byť súčasťou nového zariadenia v rámci budúcoročnej plánovanej veľkej prestavby oddelenia rizikového novorodenca v popradskej nemocnici.

„Veľmi sa z tejto sumy tešíme. A tiež spôsobu, akým sa peniažky vyzbierali. Je to dobré podujatie pre získanie mladých ľudí pre dobré aktivity a charitatívne veci. Tieto peniažky budú venované najmenším a najzraniteľnejším, preto z nich máme veľkú radosť,“ vysvetlila primárka detského oddelenia Nemocnice Poprad, a.s. Beáta Šoltýsová.

O túto krásnu sumu sa zaslúžilo 1374 ľudí, ktorí pomohli prekonať rekord na bežeckom páse alebo sa zúčastnili štvorkilometrového behu, či prechádzky. Dnes sa do rovnakej akcie môžu zapojiť obyvatelia Starej Ľubovne, kde sa vybehané peniažky budú odovzdávať Ľubovnianskej nemocnici a Domu sv. Anny.

Popradčania behali v uliciach mesta pre dobrú vec
32
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM