Monika Vengrínová Krimi

Rekordér medzi mladými pacientmi v Poprade: Tínedžerovi (17) namerali vyše 5 promile!

Alkohol je problémom čoraz väčšieho počtu ľudí, a do styku s ním, či už pravidelne alebo príležitostne prichádzajú aj mladiství, či dokonca deti. Keď to preženú, častokrát končia na pohotovosti. S čím všetkým sa na tej popradskej lekári stretávajú?

Ilustračný obrázok k článku Rekordér medzi mladými pacientmi v Poprade: Tínedžerovi (17) namerali vyše 5 promile!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku na pohotovosti, podľa primára Oddelenia centrálneho príjmu Jozefa Chlebca doposiaľ skončilo šesť mladistvých, pričom za celý minulý rok ich bolo trinásť a rok predtým desať. Všetci mali menej ako osemnásť rokov. „Po privezení na oddelenie Rýchlej zdravotnej a Rýchlej lekárskej pomoci sú zväčša hospitalizovaní na JIS oddelení, pričom súčasťou vyšetrení je vyšetrenie moču na toxikológiu,“ vysvetlil primár.

Najmladší opitý prijatý na pohotovosti v popradskej nemocnici mal pritom len deväť rokov a v krvi 2,2 promile. Rekordérom spomedzi mladistvých však bol, podľa slov primárky Pediatrického oddelenia s JIS Beáty Šoltýsovej, sedemnásťročný pacient, ktorému namerali neuveriteľných 5,1 promile. Pre zaujímavosť, ešte viac mal 37-ročný muž, ktorý bol na pohotovosť prijatý pred dvoma rokmi s 5,86 promile.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM