Peter Handzuš Tlačové správy

Rely pod Tatrami ponúkne zaujímavý sprievodný program

Organizátori Rallye Tatry z AOS klubu Poprad v spolupráci s mestom Poprad pripravili pre návštevníkov najstaršej slovenskej automobilovej súťaže bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Rely pod Tatrami ponúkne zaujímavý sprievodný program
14
Galéria
Foto: Slavo Petrus

Všetko odštartovala v Dome kultúry v Poprade, pondelok 22. mája, vernisáž výstavy prác detí z troch popradských ZUŠ na tému Nakresli rallye. V predvečer štartu sa uskutoční veľká autogramiáda popredných posádok slovenských šampionátu a bývalého majstra sveta Stiga Blomqvista v priestoroch Obchodného centra Forum a vyvrcholí počas samotnej rely vystúpením kapiel Smola a Hrušky a Bon Jovi Revival. Klub filatelistov prišiel s iniciatívou vytvoriť pečiatku Rallye Tatry, ktorá bude počas súťaže k dispozícii na Hlavnej pošte v Poprade.

Hlavnou hviezdou tohtoročnej tatranskej rely bude švédsky jazdec Stig Blomqvist, majster sveta z roku 1984. Legenda svetového motoršportu sa predstaví fanúšikom rallyšportu na Slovensku už vo štvrtok 25. mája od 18. hodiny na autogramiáde v OC Forum. Okrem Blomqvista rozdá podpisy i trojnásobný víťaz Rallye Tatry Leo Pavlík, ktorý sa zapísal nezmazateľným písmom do histórie československého motoršportu. Rodák z Kdyně sa stal päťnásobným majstrom Československa a v Poprade predstaví svoju knihu s názvom Od škodovky po quattro. Organizátori pozvali desať posádok z čela zoznamu prihlásených, fanúšikom rozdajú podpisy Pavel Valoušek – Veronika Havelková, Martin Koči – Filip Schovánek, Grzegorz Grzyb, Tomáš Ondrej – Adam Gömöri, Vlastimil Majerčák – Michaela Vejačková, Igor Drotár – Tomáš Plachý, Jaroslav Melichárek – Erik Melichárek , Mattias Adielsson – Andreas Johansson a ďalší.

Hodinu pred slávnostným štartom v piatok 26. mája o 15. hodine, na pódiu pred OC Forum, sa so svojim programom predstaví kapela Smola a Hrušky a v sobotu 27. mája od 13. hodiny zaspieva svetoznáme hity skupina Bon Jovi Revival s frontmanom Radom. Predstavme si jednotlivé kapely bližšie. Smola a Hrušky je slovenská reggae-punková hudobná kapela zo Spišskej Novej Vsi, ktorá vznikla pred dvadsiatimi rokmi. Skupinu preslávili najmä hity Svokra, Fajčiť treba, Pridaj si ma, Na čom záleží, Čierny Biely a ďalšie. Pri svojej tvorbe sa inšpirovali kapelami The Clash, Nirvana, Ramones, Madness, SKA-P, The Cure, Bob Marley, Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine, Cypress Hill a Dáši. V Poprade vystúpia traja členovia kapely Spoko, Matus a Jahn.

V Poprade zahrá aj kapela Bon Jovi Revival, spevákom kapely je dvadsaťosemročný Košičan Rado. Piesne legendárnej skupiny Bon Jovi začal spievať už ako malý chlapec. Profesionálne začal spievať na rôznych verejných podujatiach od trinástich rokov. Bolo to v čase, keď letel vo svete megahit skupiny It 'my life. Ako pätnásťročný dostal ponuku nahrať hymnu slovenskéj hokejovej reprezentácie Nech bože dá, s ktorou sa predstavil na vyhodnotení ankety osobnosť televíznej obrazovky pod názvom OTO 2003. V apríli 2004 vyšiel tento CD singel oficiálne vo vydavateľstve BMG, Rado za ňu získal zlatú platňu. „Všetky kultúrne podujatia usporiadame spoločne s organizátormi rely na námestí, kde bude najväčšia koncentrácia fanúšikov. Rallye Tatry nie je len motoristický šport, ale aj spoločenské vyžitie. Ako spoluorganizátori rely si želáme, aby akcia mala úspešný nielen športový, ale aj vydarený kultúrný priebeh,“ povedal Ing. Jozef Švagerko, primátor mesta Popradu.

Popradský klub filatelistov prišiel s iniciatívou vytvoriť pečiatku Rallye Tatry, ktorá bude počas súťaže k dispozícii na Hlavnej pošte 1 v Poprade. Naposledy bola pečiatka s motívom Rallye Tatry vyrobená pred dvadsiatimi rokmi pri príležitosti konania súťaže v roku 1997. Navrhol ju Adrián Ferda, zamestnanec slovenskej pošty po konzultácii s popradským filatelistom Rastislavom Ovšonkom. Ide o príležitostnú poštovú pečiatku, ktorú bude používať pošta Poprad 1 v piatok 26. mája počas celého dňa od 7. do 18. hodiny, kedy je hlavná pošta otvorená. V tento deň ju môže pošta používať pre pečiatkovanie bežných zásielok. Ak by niekto nestihol prísť v piatok, pečiatka bude na pošte aj v sobotu, avšak už nie na pečiatkovanie bežných zásielok, ale len na požiadanie. Ide o poštovú pečiatku s konkrétnym dátumom, čiže nemožno ju používať v ďalších dňoch na bežné pečiatkovanie zásielok. V minulosti bola príležitostná pečiatka pravidelnou súčasťou Rallye Tatry, slúžila na propagáciu akcie podobne ako v tomto roku, pričom prvýkrát bola k dispozícii už v roku 1971.

Ďalší spravodajský servis o 44. Rallye Tatry 2017 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Postupne budú uveřejněné ai na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovej mutácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM