Peter Handzuš Hokej

Repríza minuloročného finále: Tesné víťazstvo Prešova nad Popradom

V 3. kole hokejovej exraligy žien cestovali Popradské líšky do Prešova. Vyrovnaný zápas zvládla tentoraz lepšie Šarišanka.

Ilustračný obrázok k článku Repríza minuloročného finále: Tesné víťazstvo Prešova nad Popradom
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Tréner Popradských líšok Ivan Bednár očakával, že zápas proti Prešovu bude iný ako prvé dva, ktoré jeho zverenkyne odohrali proti Košiciam a Spišskej Novej Vsi v tréningovom tempe. “Prešov veľmi dobre korčuľuje, ale ničím špeciálnym nás neprekvapil. Prvé dve tretiny sme boli jednoznačne lepším tímom, Prešov sme k ničomu nepustili. Dostali sme po jednom góle v závere tretín. Nechcem hodnotiť čie tie góly boli, alebo komu ich pripísať. Ale boli to veľmi lacné góly, ktoré by padať nemali,” konštatoval tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

Popradčanky aj napriek nepriaznivému stavu nedávali hlavy dole a bojovali o každý puk. V záverečnej tretine mali viac kľudu na hokejkách hokejistky Prešova a dostávali sa častejšie pred bránu Popradčaniek. Tam už stála Jana Budajová, ktorá po štyridsiatich minútach hry nahradila Natáliu Kazačukovú a za jej chrbát už do konca zápasu puk neprešiel. Neskórovali však už ani Popradčanky a zápas tak skončil výhrou Prešova. “Mrzí ma, že aj keď sme pred treťou tretinou nabádali dievčatá, aby nefaulovali, aby vôbec nešli do súbojov, urobili niekoľko faulov a to dostalo súpera na koňa. Na jednej strane bolo dobre, že sme si mohli vyskúšať hru v oslabení, na druhej strane sme si už nevedli vytvoriť tlak na vyrovnanie,” dodal po prehratom zápase Bednár.

Domáci tréner mohol byť po zápase v Prešove právom spokojný. “S Popradom hráme vždy dobrý hokej. Je to stále o gól, o dva. Dúfam, že ich túto sezónu potrápime viac, ako minulú. Vo finále sme mali mečbal a nakoniec sme prehrali. Môžem dnes poďakovať každej jednej hráčke, ktorá sa obetovala v zápase a dúfam, že takýchto zápasov odohráme ešte viac,” povedal po zápase tréner Šarišanky Róbert Marton.

ŽHK 2000 – Šarišanka Prešov – Popradské líšky 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: Durániková, Stašová – Gorecká

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM