Monika Vengrínová Rôzne

Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP 10 najpopulárnejších mien bábätiek v Poprade!

Kým niekedy rodičia dajú svojmu potomkovi meno ako za trest, tí uvedomelejší siahnu po mene, za ktoré sa ich dieťaťu nebudú neskôr spolužiaci v škole posmievať. Medzi také určite patria i tie, ktoré rodičia tento rok dávali bábätkám v našom meste najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP 10 najpopulárnejších mien bábätiek v Poprade!
Zdroj: TASR

Od 1.januára do 30.novembra tohto roka sa v Poprade narodilo 1126 detí, pričom dievčat bolo 561 a chlapcov 565. Mená, ktoré rodičia svojim deťom dávali, boli skutočne rôzne. Pozrite si, ktoré boli v tomto roku najobľúbenejšie.

U dievčat viedla Ema

Medzi dievčenskými menami v tomto roku v Poprade viedla Ema. Toto meno dostalo 25 dievčatiek. V tesnom závese za Emami boli Sofie, ktorých sa narodilo 22. Prvú trojku uzatvára meno Timea, tých je v našom meste počnúc týmto rokom o 17 viac. Ďalej medzi rodičmi bodovali mená Nela a Natália (zhodne po 15 dievčat), Viktória (14), Katarína, Kristína, Laura, Simona (po 13), ďalej Alexandra, Michaela a Tamara (po 12) a medzi obľúbené patrila aj Jasmína (11).

Najviac sa narodilo Sebastiánov

Čo sa týka chlapčenských mien, tam sa najpopulárnejším v tomto roku v našom meste stalo meno Sebastián, ktoré dostalo až 30 chlapcov. Ďalším populárnym menom bol Adam. To bude nosiť 25 chlapcov narodených v priebehu jedenástich mesiacov tohto roka. Do prvej trojky sa dostali aj Filipovia, Jakubovia a Michalovia, ktorých sa narodilo zhodne po 22. Ďalej sa rodičia najčastejšie rozhodli svoju ratolesť mužského pohlavia pomenovať menami Tomáš (21), Martin (18), Matúš, Tobias (po 15), Matej (14), ale i Patrik a Peter (po 13), či Dávid (12).

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM