Veronika Kalinová Rôzne

Neprešvihnite to! Už zajtra je posledný deň podania prihlášok na 8-ročné gymnáziá

Zajtra, v stredu 10. 4., je posledný deň podania prihlášok na osemročné gymnáziá. Rodičia žiakov piateho ročníka základnej školy alebo samotní piataci, ktorí sa rozhodli pokračovať v štúdiu práve na osemročných gymnáziách, musia najneskôr zajtra odovzdať riaditeľovi školy vyplnenú prihlášku.

Ilustračný obrázok k článku Neprešvihnite to! Už zajtra je posledný deň podania prihlášok na 8-ročné gymnáziá
Foto: Jozef Milan

Prijímacie skúšky

Prijímacie skúšky sa na osemročné gymnáziá robia na väčšine škôl zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Niektoré školy však môžu vyžadovať i prijímacie skúšky z iného vyučovacieho jazyka alebo jedného z cudzích jazykov. Prvý termín prijímacích skúšok sa uskutoční v pondelok 13. mája, druhý štvrtok 16. mája. Výsledky prijímacích skúšok je príslušná škola povinná zverejniť do troch dní odo dňa konania druhého termínu prijímacích skúšok.

Je z čoho vyberať

„Žiaci si môžu vybrať jednu zo 131 škôl, ktoré v budúcom školskom roku ponúkajú 3 602 miest v rámci všeobecne zameraného študijného odboru. Prihlášku na tlačive schválenom ministerstvom možno podať na dve stredné školy,“ povedal hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Aktuálne informácie o možnostiach štúdia a počtoch prijímaných študentov na jednotlivé stredné školy možno nájsť na webovej stránke Ústavu informácií a prognóz školstva – Školských výpočtových stredísk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM