Peter Handzuš Rôzne

Rokovanie zastupiteľstva: Pozrite si to najdôležitejšie...

Poslanci priklepli financie na rekonštrukciu štadióna vo Veľkej. Schválili aj financovanie opravy škôlky či výstavbu nových parkovísk. Do prázdnin by sa mali stretnúť poslanci s vedením HK Poprad, podnikateľmi a občanmi mesta, ktorým nieje ľahostajná

11:43 Primátor Danko ukončil Msz.

11:30 Hlavná kontrolórka informuje o vykonaných kontrolách v TV Poprad, Mestských lesoch a kontrole uznesení MsZ.

11:25 Náčelník Mestskej polície Jaroslav Marušin informuje o zistených priestupkoch a o ich riešení Mestskou políciou Poprad

11:23 1. Viceprimátor Adrián Kromka predkladá správu o činnosti komisie na ochranu verejného záujmu pri Mestskom zastupiteľstve mesta Poprad. V zákonnej lehote do 31. marca 2012 neodovzdali písomné oznámenie funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov dvaja poslanci: Jozef Beňo a Igor Wzoš.

11:19 MsZ schvaľuje nájmy športovým a iným klubom v jednotlivých školách a telocvičniach.

11:14 MsZ schválilo úpravu rozpočtu prerokovanú pred hodinou

11:01 MsZ schválilo zámenu budovy Azylového domu I, budovy Azylový dom II, budovy kotolne a zastavaných a priľahlých pozemkov v Spišskej Sobote za 30 bytov, ktoré postaví spoločnosť SCHEIDEGGER TRAINING INSTITUTE EUROPE na Levočskej ulici.

10:42 MsZ začína schvaľovať množstvo návrhov na nakladanie s nehnuteľnosťami vo vlastníctve mesta Poprad

10:40 MsZ schválilo Návrh Zásad prenájmu pozemkov vo vlastníctve Mesta Poprad.

10:36 MsZ schválilo Návrh Zásad hospodárenia s majetkom Mesta Poprad.

10:18 Primátor Danko prerušil prerokovávanie upravy rozpočtu, bude sa nanovo formulovať uznesenie.

10:05 Poslanci rokojú o úprave rozpočtu.

Popradské kultúrne leto 9 000 €

Zriadenia bezplatnej Wi-Fi zóny 5 000 €

Miestny rozhlas v priľahlých uliciach Strážskeho námestia 2 500 €

Riešenia havarijného stavu strechy na budove Materskej školy, Dostojevského ulica 110 000 €

Štrukturálne fondy Európskej únie v rámci operačného programu Vzdelávanie – Premena tradičnej školy na modernú – Základná škola s materskou školou, Ulica Fraňa Kráľa 2086/2, Poprad-Veľká a Spojená škola, Letná ulica 3453/34 242 410 €, z toho 230 290 € tvorí nenávratný príspevok z Európskeho sociálneho fondu (85% nákladov) a zo ŠR SR (10% nákladov); a 12 120 € predstavuje 5%-nú spoluúčasť zriaďovateľa škôl zapojených do projektu

Prestavba objektu na futbalovom štadióne v Poprade – Veľkej 250 000 €

Budovanie infraštruktúry odpadového hospodárstva 39 900 €

Výstavba nových parkovísk 48 000 €

9:57 Poslanci schválili uznesenie o záujme podporiť hokej v Poprade, výzvu podnikateľom a občanom, a pracovnú komisiu zloženú z poslancov.

9:35 Prestávka

9:34 Poslanci deklarujú záujem o záchranu hokeja v meste Poprad a vyzývajú podnikateľov a občanov mesta na pomoc hokeju v Poprade. Do prázdnin by malo byť aj stretnutie zástupcov mesta a podnikateľov. Stretnutie zorganizuje mesto.

9:20 Poslanec Milan Baran navrhuje, aby sa do hľadania sponzorov zapojili okrem primátora Danka a Tibora Turana aj poslanci MsZ. Poslanec Barilla tlmočí aj názor občanov mesta, ktorí sú za zachovanie hokeja v Poprade. Poslanca Švagerka zaujíma dlh klubu. Turan ubezpečuje, že peniaze z mesta nebudú v žiadnom prípade použité na splácanie dlhu klubu HK Poprad. Za podporu hokeja v meste je aj Štefan Pčola.

9:15 Primátor Anton Danko navrhuje, aby mesto vstúpilo do procesu zachovania hokeja v Poprade. Žiaľ mesto môže pomôcť financiami len z bežných výdavkov, nie z rezervného fondu. V prípade, že mesto vstúpi do financovania klubu, chce mať kontrolu nad jeho fungovaním.

9:05 Pred MsZ vystúpil výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan. Spomenul, že obišiel 17 firiem v Poprade a na celom Slovensku, no nezohnal dosť peňazí na chod klubu. Požiadal poslancov, aby pomohli zachrániť popradský hokej. Tibor Turan navhrhol aj svoju abdikáciu, ak by to pomohlo zachovať v Poprade extraligový hokej.

9:00 Primátor mesta Anton Danko otvoril 3. riadne zasadnutie MsZ v tomto roku. Do programu je zaradený aj bod týkajúci sa popradského hokeja.

Dlhé rokovanie čaká poslancov MsZ na ich 3. riadnom zasadnutí v tomto roku. Asi najzaujímavejšie bude schvaľovanie úpravy rozpočtu hneď v úvode zasadnutia. 9 tisíc eur by malo ísť na Popradské kultúrne leto, 5 tisíc eur na bezplatný internet v centre, 2,5 tisíc eur na miestny rozhlas v mestskej časti Stráže, 110 tisíc eur na opravu strechy škôlky na Dostojevského ulici a 250 tisíc eur na prestavbu objektu na futbalovom štadióne v Poprade – Veľkej. A rozdelí sa ešte viac peňazí.

Program zasadnutia má 18 bodov a len bod nakladanie s majetkom mesta obsahuje 30 ďalších bodov… Máme sa na čo tešiť.

Posvieťte si spolu s nami na prácu poslancov.

[size=15][color=#ff0000]­Sledujte nás online dnes od 9:00 hod.[/color][/size]

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM