Simona Ivančáková Správy

Romantika v ľadovom dóme je ešte silnejšia než doteraz: Po novom v ňom žiari krásny symbol Vianoc

Do obľúbenej zimnej atrakcie v Tatrách denne zavítajú stovky turistov z rôznych kútov našej krajiny i sveta. Okrem ľadovej nádhery, ktorú v dóme môžu obdivovať, v ňom v týchto dňoch nájdu žiariť aj krásny symbol Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Romantika v ľadovom dóme je ešte silnejšia než doteraz: Po novom v ňom žiari krásny symbol Vianoc
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný čas je spojený s množstvom akcií a podujatí, ktoré sa konajú v každom meste, ale aj s kopou vianočných motívov. Jeden z nich sa nachádza už aj v Tatranskom ľadovom dóme na Hrebienku a verejnosti bude dostupný do Štedrého dňa. Od nedele v ľadovom dóme žiari plamienok Betlehemského svetla a to si záujemcovia môžu aj odniesť do svojich príbytkov.

Plamienok svieti aj v ľadovom dóme

„Už sme si zvykli, že na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít, skauti dlhé roky vynášajú plamienok priamo z Betlehema. Tento rok to bolo už po 22. raz. Toto svetlo však nebolo dostupné každému, nakoľko sa nachádza v Observatóriu Slovenskej akadémie vied. Po druhý raz sa preto dostalo aj na Hrebienok do Tatranského ľadového dómu. Budeme radi, keď si ľudia z neho zoberú priamo do svojich domovov,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

V chráme sa teplota reguluje

Ľadový chrám takto získal novú atrakciu a nový duchovnejší rozmer. Plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista má podľa Maťašovskej spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete. „Tatranský ľadový dóm už takmer mesiac obdivujú návštevníci. Teplota v ňom je regulovaná aj v teplejšie dni, a to vďaka chladiacemu systému. Vďaka tomu je v ňom teplota maximálne nula stupňov Celzia, aby ľadová stavba vydržala počas celej zimnej sezóny,“ upozornila Maťašovská.

V ľadovom dóme sa počas každej adventnej nedele uskutočnili koncerty, podobne to bude aj počas vianočných a novoročných sviatkov a potom aj v roku 2016. Tatranský ľadový dóm je otvorený pre návštevníkov denne od 9. hodiny a vstup doň je bezplatný.

Čítajte tiež:

Krásna stavba, pred ktorou klobúk dole: Ľadový dóm je už postavený, prvé zábery zimnej nádhery!

Kuriózna situácia v Poprade: Poslanci zvýšili primátorovi plat na maximum, sledujte však, čo nastalo potom

Ťahák, ktorý sa vám v týchto dňoch zíde: Takto budú cez sviatky otvorené známe popradské obchody

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM