Peter Handzuš Futbal

Rozbiehajú sa futbalové súťaže. Ako sa pripravovali na jar hráči FK Poprad?

Popradský futbalový štadión sa mení na Národné tréningové centrum, štadión vo Veľkej čaká tiež rekonštrukcia a tak sú hráči popradského áčka na čas bez vhodného zázemia. Domáce zápasy budú hrať až na štadióne v Spišskej Belej.

Ilustračný obrázok k článku Rozbiehajú sa futbalové súťaže. Ako sa pripravovali na jar hráči FK Poprad?
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Dve časti zimnej prípravy

Hlavné prípravné obdobie bolo rozdelené do dvoch častí, v prvej, ktorá prebiehala v novembri a v decembri sa hráči venovali silovým a vytrvalostným schopnostiam. „Trénovali sme päť krát týždenne, striedali sme okolie Popradu s telocvičňou a posilňovňou SPŠ Poprad. Účinnosť prípravy bola žiaľ poznačená tréningovými výpadkami hráčov pre pracovné a študijne povinnosti, choroby a zranenia,“ rozhovoril sa o zimnej príprave tréner Vladimír Lajčák.

V januári začala druhá časť prípravy, naplánovaných v nej bolo 32 tréningových jednotiek a 12 zápasov. „Vďaka pomoci primátora sme mali tentokrát výborné priestorové podmienky – okrem terénov v okolí štadióna sme využívali krásne umelé ihrisko v Spišskej Belej, popradskú Arénu, posilňovňu SPŠ a Gymnázia Kukučínova, regeneráciu nám zabezpečovalo Aquacity,“ pokračoval Lajčák.

Kočiš zavesil kopačky na klinec

Do prípravy bolo zapojených množstvo hráčov. „Snažili sme sa dať šancu dorastencom i hráčom B mužstva, vrátili sa hráči z hosťovaní, vyskúšali sme nádejných hráčov z blízkeho okolia,“ vysvětluje Vladimír Lajčák.

Aktívnu činnosť naopak ukončil Anton Kočiš, najskúsenejší i najkreatívnejší hráč mužstva, za ktorého momentálne nemá klub rovnocennú náhradu.

Káder FK Poprad pre jarnú časť:

Artman Ján
Bendík Matúš
Bolcar Ladislav
Compeľ Lukáš
Huszárik Róbert
Janigloš Lukáš
Kubus Lukáš
Michlík Radomír
Monka Miroslav
Ondruš Milan
Orenič Dominik
Palútka Filip
Pitoňák Peter
Rams Pavol
Rušín Patrik
Šproch Michal

Staro-novými hráčmi sú Mário Tropp po ukončení hosťovania v SNV a Tomáš Rusnák, ktorý ukončil hosťovanie vo Svite. Po dotiahnutí dohôd s materskými oddielmi by do kádra mali pribudnúť Geršič zo Štrby, Pekarčík zo Spišského Bystrého, naposledy hrajúci za Svit a Lapšanský zo Šváboviec. Do prípravy sa nezapojil a tak z kádra vypadol Bednarčík.

Začiatok jari bude ťažký

Počas prípravy odohral FK Poprad jedenásť zápasov, s bilanciou 5 výhier a 6 prehier.

„V prípravných zápasoch sme otestoval predpoklady i výkonnosť všetkých hráčov a pripravili niekoľko variantov zostavy i taktiky,“ konštatoval tréner Lajčák a dodal: „Prípravu nemôžeme hodnotiť ako ideálnu bola , príliš poznačená neustálym sťahovaním, presunmi, finančnou nezabezpečenosťou, tréningovými výpadkami hráčov i extrémami tohtoročnej zimy. Napriek tomu sme urobili čo sa dalo a nedeľňajšia generálka v Lipanoch (1 : 2) ukázala, že by sme opäť mali byť pre všetkých protivníkov konkurencie schopný súper.“

Väčšie očakávania brzdí stále nevyriešený prípad Šprocha zo zápasu z béčkom Bystrice a tým i dôsledky zápasu s Dolnou Ždaňou a fakt, že v prvom kole začína FK Poprad bez potrestaných Ramsa a Compeľa.

Pripravené v spolupráci s fkpoprad.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM