Webnoviny - Hokej

Rozhodnuté! HC Lev vstupuje do KHL

Hokejový klub HC Lev, ktorý bude pôsobiť v Poprade, sa stal novým účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy. Jeho prijatie do nadnárodnej ruskej súťaže potvrdil v Bratislave prezident KHL Alexander Medvedev.

HC Lev bude prvým klubom zo strednej a západnej Európy, ktorý bude účinkovať v KHL. „Máme za sebou dlhú cestu. HC Lev splnil všetky podmienky či už z hľadiska financií, infraštruktúry alebo ďalších záležitostí. Myslím si, že účasť slovenského tímu v bojoch o Gagarinov pohár prinesie do našej krásnej hry nové prvky a pomôže aj slovenskému hokeju na ceste jeho rozvoja,“ povedal Alexander Medvedev.

Rozpočet HC Lev je napríklad na úrovni lotyšského Dinama Riga

HC Lev by mal hrať v divízii s moskovskými tímami Spartak, CSKA, Dinamom Riga a SKA Petrohrad. V novej sezóne po vstupe popradského tímu bude v KHL pôsobiť celkovo 24 klubov. Do budúcnosti nie je vylúčené ani rozšírenie o ďalšie kluby, hovorí sa predovšetkým o talianskom tíme z Milána. V Poprade pripravujú projekt HC Lev už dlhšiu dobu. Ako potvrdil** generálny riaditeľ klubu Roman Slavčev, v súčasnosti už prebiehajú rozhovory s hráčmi. Realizačný tím vrátane trénerov predstavia v priebehu dvoch týždňov. „Základ** nášho tímu vytvoria zo 70 až 80 percent Slováci a Česi, určite sa v ňom však objavia aj ďalší zahraniční hráči. Rozpočet nášho klubu je napríklad na úrovni lotyšského Dinama Riga alebo aj ďalších klubov KHL,“ doplnil Roman Slavčev.

V Poprade sa bude aj naďalej hrať extraliga, miestny HK bude farmou HC Lev

Tím KHL môže mať na súpiske 25 hokejistov, ďalších šiestich hráčov môže mať vo farmárskom klube. HC Lev bude mať aj juniorský tím „Tatranskí vlci“, ktorý bude účinkovať v mládežníckej MHL. Cena vstupného na zápasy v KHL bude okolo 10 až 12 eur.

Predstavitelia HC Lev ešte musia urobiť viaceré opatrenia, aby štadión v Poprade spĺňal všetky požiadavky na KHL. Predovšetkým sa musia zvýšiť ochranné siete za bránkami, zvýšiť osvetlenie na 1500 luxov a pripraviť iné zázemie pre videorozhodcov.** "Všetko by sme mali stihnúť do polovice augusta,“** doplnil Roman Slavčev. V Poprade by do troch mesiacov mala vyrásť aj nová tréningová hala. Po jej postavení v nej budú svoje zápasy v MHL hrávať Tatranskí vlci, **extraligista i tím KHL budú pôsobiť v hlavnej aréne. **

Fasel nenamieta

S pristúpením HC Lev do KHL nemá problém ani Medzinárodná hokejová federácia. Podľa jej prezidenta Reného Fasela stačil súhlas Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). „Naše pravidlá sú jasné. Keďže povolenie dal SZĽH, my nemôžeme nič namietať. Osobne si však myslím, že kluby zo Švajčiarska a Švédska v budúcnosti do KHL nevstúpia. Skôr sa rozprávame o podobe nadnárodnej mládežníckej súťaže,“ uviedol René Fasel.

zdroj: WEBNOVINY.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM