Peter Handzuš Hokej

Rozuzlenie vyrovnaného finále: Popradské líšky obhájili titul

Hokejistky ŽHK Poprad vyhrali v piatom finálovom zápase nad ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:2 a obhájili tak titul majsteriek Slovenska z minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Rozuzlenie vyrovnaného finále: Popradské líšky obhájili titul
88
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Rozuzlenie finálovej série medzi Popradom a Prešovom prinieslo až posledné piate stretnutie, ktoré sa odohralo v sobotu 25. marca 2017 na popradskom zimnom štadióne.

Už zápasy v základnej časti naznačovali, že Prešov má veľmi kvalitný káder a bude favoritom na zisk titulu. Zopakovalo sa tak minuloročné finále. Po úvodnej výhre Popradčanky dvakrát prehrali a ak chceli pomýšľať na titul, museli sériu otočiť. „Playoff má čosi do seba v tom, že rozuzlenie prišlo až v závere. Čakali sme tvrdý boj, čo sa aj splnilo. Myslím si, že diváci, ktorí prišli na tento hokej, museli byť spokojní s nasadením dievčat,“ povedal po zisku titulu tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Foto: Peter Handzuš

Na vyvrcholenie ženskej hokejovej ligy sa prišlo v sobotu večer pozrieť 785 divákov. „Mali sme trochu obavy z atmosféry, ako to dievčatá zvládnu. Ale máme dobre poskladané družstvo. Mladé dievčatá sa nenechali strhnúť atmosférou, tie staršie ich dokázali ukočírovať. A to že je tu fanklub a toľko divákov, to teší. Dnes možno nevyhral Poprad, dnes vyhral ženský hokej,“ skonštatoval druhý z popradských trénerov Ivan Bednár.

Popradčanky mohli oslavovať titul konečne doma. Posledné tri totiž získali na ľade súperiek. Cesta za obhajobou titulu však nebola jednoduchá, ako by sa podľa podľa šatistík zo základnej časti mohlo zdať. „Bola to veľmi ťažká séria. Dnes to tiež vyzeralo hocijako. Ale sme rady, že sme to nakoniec otočili a titul máme doma,“ dodala spokojná kapitánka Popradských líšok Gabika Krivjanská.

Zdroj: YouTube.com

Popradské líšky – ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Góly: 3. Gorecká, 35. Žitňanská, 36. Wieczorek, 46. Korenková – 10. Stašová 16. Paľová
Konečný stav série 3:2

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM