Peter Handzuš Krimi

Ruiny neobývaného domu spadli na dve deti. Tie na mieste zomreli

V obci Lomnička v Staroľubovnianskom okrese sa dnes, krátko po 12. hodine, stala tragédia. Ruiny neobývaného domu v osade zavalili dve deti, ktoré zomreli na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Ruiny neobývaného domu spadli na dve deti. Tie na mieste zomreli
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Vravec uviedol, že na mieste ešte zasahuje sedem hasičov, ktorí termokamerami prehľadávajú ruiny, či sa na mieste ešte niekto nenachádza.

„Išlo o neobývanú chatrč, jedno dieťa zomrelo na mieste, mŕtve ho vytiahli ešte ľudia z osady, druhé dieťa sa snažili oživovať, avšak neúspešne,“ objasnil Vravec. Podľa neho bolo otázkou času, kedy sa chatrč zrúti, ťažký sneh k tomu nijako neprispel.

Podľa jeho informácií sú mŕtve deti vo veku 12 a 5 rokov. Rodičia detí na mieste záchranárom nevedeli povedať, koľko detí sa v ruinách môže nachádzať. Pri prehľadávaní hasiči zatiaľ ďalšie obete nenašli.

„Keď na miesto dorazila posádka rýchlej zdravotnej pomoci, obe deti ich príbuzní už vytiahli spod sutín a preniesli do domu. Dievčatko utrpelo ťažké devastačné poranenie hlavy, nezlučiteľné so životom,“ doplnila hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová. Chlapec podľa nej nejavil žiadne známky života a na boku mal otvorenú veľkú tržnú ranu. „Napriek tomu ho záchranári oživovali 30 minút, žiaľ, bezúspešne. Lekár musel konštatovať smrť,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM