Martin Sýkora Krimi

Rýchla práca popradských kriminalistov: Lúpežníka dostali za 3 hodiny

Popradský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže 20-ročnému Popradčanovi. Od vykonania samotného skutku po jeho zadržanie ubehli 3 hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Rýchla práca popradských kriminalistov: Lúpežníka dostali za 3 hodiny
Zdroj: TASR

Obvinený muž mal v stredu (22.11.2017) v skorých ranných hodinách lúpežne prepadnúť na Francisciho ulici v Poprade 48-ročnú ženu zo Spišskej Novej Vsi. V čase okolo 4:35 hod. odišla žena zo svojho popradského podnájmu, pričom išla do práce. Krátko nato k nej zozadu priskočil obvinený a rukami jej začal ťahať tašku, ktorú mala prevesenú krížom cez telo a kričal, aby mu ju dala.

„Žena spadla na zem, kde ju obvinený začal ťahať po zemi cca 20 metrov a opakoval jej, aby mu dala svoju tašku, lebo ju podreže,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

„Tiež jej rukou prechádzal po krku a pritom ako ležala na zemi, ju kopol do hlavy a brucha. Keď poškodená začala kričať o pomoc, tak jej ústa zakryl rukou a z miesta nakoniec bez tašky utiekol,“ dodal Džobanik. Prepadnutá žena utrpela zranenia s dobou liečenia približne 14 dní.

Na základe opisu poškodenej a operatívno-pátracej činnosti popradských kriminalistov policajti v čase o 7:40 hod. zadržali ako podozrivého 20-ročného Popradčana. Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. „Obvinený Popradčan bol ešte len tento mesiac prepustený z výkonu trestu odňatia slobody, v minulosti bol už štyrikrát súdne trestaný,“ uzavrel hovorca.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM