Dominika Pacigová Rôzne

S 24-kou budete v obraze: Nela Gloríková o vede a zaujímavých projektoch

Po dvoch týždňoch vám ponúkame kratší rozhovor, tentokrát s mladou, talentovanou gymnazistkou Nelou Gloríkovou.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou budete v obraze: Nela Gloríková o vede a zaujímavých projektoch
Foto: Peter Handzuš

Nela Gloríková (18) zbiera úspech za úspechom už od základnej školy. Svojou pracovitosťou a húževnatosťou vykročila z davu v mladom veku a začala si plniť sny. Dnes má prsty zapletené do viacerých zaujímavých projektov. Vedy jej učarovali v útlom detstve.

„Každého v živote pohltí nejaká oblasť. Mňa pohltila veda. Človeku učaruje a rozhodne sa, že je to práca, ktorú chce robiť celý život. Začalo to už na základnej škole. Na súťažiach som videla aj lepšie práce, tak aj tú svoju som chcela posunúť na vyššiu úroveň,“ skonštatovala Nela s tým, že súťaže spájajú ľudí. Pred rokom si priniesla strieborné miesto z olympiády z gruzínskeho Tbilisi.

„Boli tam najlepší, ktorí uspeli na národných kolách. Človek sa veľmi veľa naučil, keď počúval mladých ľudí, čo skúmajú a sledujú,“ zaspomínala Nela, ktorá opäť vycestuje na medzinárodné finále biologickej olympiády.

V budúcom školskom roku ju čakajú maturitné skúšky a výber vysokej školy. V tom má už jasno. „Už som viac-menej rozhodnutá. Plánujem študovať matematickú biológiu,“ dodala Nela.

Viac o jej výskumoch a projektoch sa dozviete v rozhovore:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM