Martin Sýkora Rôzne

S 24-kou v obraze budete v obraze: Lukáš Body o prístupe a rozdieloch

Po troch týždňoch vám ponúkame rozhovor s popradským trénerom a bývalým vrcholovým športovcom. S Lukášom Bodym sme sa porozprávali nielen o rozdieloch v športe.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou v obraze budete v obraze: Lukáš Body o prístupe a rozdieloch
Foto: Peter Handzuš

Lukáš Body patril dlhodobo medzi najlepších slovenských kickboxerov. Po skončení pretekárskej kariéry prišiel veľmi rýchlo zlom – podnikanie, trénovanie a rodina.

„Prišlo to rýchlo. Prestal som boxovať a zrazu som bol tréner a organizátor podujatí. Všetko sa to zvrtlo za rok – začal som aj podnikať, prišli deti…neriešil som, čo idem robiť. Zrazu som to robil,“ povedal s humorom sebe vlastným známy podtatranský športovec.

Body patril k boxerom, ktorý pre šport a osobný rast dokázali obetovať skoro všetko. Svedčí o tom fakt, že si dokonca so svojím trénerom Zdenom Fedorom svojpomocne opravili telocvičňu len preto, aby mali kde trénovať. V súčasnosti mladým ľuďom podľa Lukáša takáto chuť a pokora chýba. „Dnes by chcel byť každý majster sveta a za nič. Prišlo nám 30 chlapcov cez nábor a za 4 roky nám ostalo jedno dievča. Mládež by chcela všetko za lacno – veľa muziky za málo roboty,“ konštatoval bývalý ringový postrach.

Zverencom Lukáša Bodyho je v súčasnosti jeden z najlepších slovenských boxerov Tomáš Možný, ktorý si v kategórii K-1 čerstvo vyskúšal aj ring v Los Angeles. Rozdiely medzi športom za veľkou mlákou a na Slovensku je priepastný, takmer neporovnateľný. „Pri našich podmienkach je zázrak, že sme sa tam vôbec dostali. Ja som jeho tréner, manažér, vodič aj psychológ,“ načrtol len jeden z veľkých rozdielov popradský tréner a manažér. „V Amerike sa tešia zo športu. Ľudia si tam chodia oddýchnuť, zaplatia si za to. Tu ľudia nadávajú pri prvej príležitosti. Napríklad v LA Tomáš svoj zápas prehral, dali sme status na sociálnu sieť a hneď začali ľudia mudrovať,“ opísal slovenskú typickú vlastnosť Body.

S 24-kou v obraze sme sa rozprávali s Lukášom Bodym, ktorý nesklamal – vtipný, bezprostredný a úprimný ako vždy. Viac v našom videu:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM