Martin Sýkora Rôzne

S 24-kou v obraze budete v obraze: Roman Dvorčák o vytrvalosti

Po dvoch týždňoch vám ponúkame ďalší rozhovor, tentoraz s podnikateľom a prezidentom FK Poprad, ktorý má dlhodobú víziu a dosiahnuteľný, i keď nie jednoduchý cieľ.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou v obraze budete v obraze: Roman Dvorčák o vytrvalosti
Foto: Peter Handzuš

Úspešný podnikateľ, mecenáš popradského futbalového klubu a jedna z jeho najvplyvnejších postáv. Roman Dvorčák je vytrvalý a vo vytrvalosti vidí cestu k úspechu.

„Beh na dlhú trať si vyžaduje vytrvalosť. – či už je to vo futbale, v športe všeobecne alebo v podnikaní. Nič sa nedá urobiť z jedného dňa na druhý. Nedá sa preskočiť 5–6 etáp. Všetko treba robiť postupne a s vytrvalosťou. Chceme z klubu urobiť niečo, na čo môže byť nielen Poprad a jeho obyvatelia hrdí. Kvôli tomu je vytrvalosť nevyhnutná,“ povedal v rozhovore aktuálny prezident FK Poprad.

Dôvodov, prečo sa úspešný podnikateľ rozhodol vstúpiť do futbalu, je viac. Nad všetkými však vyčnieva jeden. „Ako firma chceme budovať niečo, čo má zmysel a podeliť sa o svoje výsledky. Chceme pomôcť tomuto regiónu a prispieť k pozitívnej zmene a k pozitívnej nálade. Prišiel čas, kedy sme si s kolegami povedali, že chceme niečo pozdvihnúť. Hľadali sme, čo je to pravé orechové. Vtedy ma niekoľko ľudí poprosilo, aby som vstúpil do futbalu a ja som tak urobil,“ vysvetlil Dvorčák.

Každá cesta má svoje úskalia, pri behu na dlhú trať sa človek potkne, ale ak dokáže vstať a byť vytrvalý, je na najlepšej ceste k dosiahnutiu cieľa. „Nikdy som nemal ambíciu byť prezidentom klubu. Ale je to beh na dlhú trať aj za cenu prekážok, nepriateľov, ale s vidinou, že za 5–6 rokov tu bude niečo, čo bude fungovať, čo bude na úrovni. V Poprade a okolí je veľa chlapcov, ktorí potrebujú dostať príležitosť, aby športovali,“ dodal popradský podnikateľ.

Sny sa stanú skutočnosťou väčšinou iba pri vytrvalých a trpezlivých ľuďoch. Roman Dvorčák je presvedčený, že takouto osobnosťou je.

„Mojim snom je, aby o 5 rokov v prvoligovom Poprade jedného dňa nastúpilo 7 odchovancov, ktorých sme si vychovali," povedal Dvorčák.

"Nie som v Poprade preto, aby sme tu nakupovali hráčov a vozili hráčov zvonku. Ja som tu dnes preto, aby sme vybudovali regionálny klub so zázemím. Chceme byť klub, ktorý nebude vychovávať iba hráčov, ale aj trénerov,“ povedal klubový prezident.

Kde bude FK Poprad v budúcnosti? Je Šesták Dvorčákovou futbalovou srdcovkou? Je v Poprade prajné prostredie pre šport? Nielen o tom nám porozprával Roman Dvorčák v rozhovore:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM