Martin Sýkora Krimi Krimi

S alkoholom rástla odvaha: Mestskí policajti použili slzotvorný prostriedok

V Poprade akoby sa v posledných týždňoch rozmohli ataky. Niektorí si trúfajú na priamu konfrontáciu s mužmi zákona.

Ilustračný obrázok k článku S alkoholom rástla odvaha: Mestskí policajti použili slzotvorný prostriedok
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí policajti v Poprade zasahovali cez uplynulý víkend na sídlisku JUH, kde boli operačným pracovníkom stálej služby vyslaní k žene, ktorá mala podľa oznamovateľa ležať na zemi neďaleko vchodu do obchodnej prevádzky. Po príchode na miesto našla hliadka na zemi dve osoby – muža a ženu.

„Po otázkach, či nepotrebujú lekársku pomoc začali osoby javiace známky opilosti najprv slovne vulgárne napádať hliadku, na čo policajti vyzvali muža a ženu, aby sa legitimovali. Namiesto predloženia dokladov žena zaútočila na mestského policajta, ktorému sa však útok hmatmi a chvatmi sebaobrany podarilo odvrátiť. Keďže v agresívnom správaní pokračovala, boli jej nasadené služobné putá. Do konfliktu následne zasiahol aj muž, ktorý začal atakovať zasahujúceho policajta. Vzhľadom na pokračujúcu agresivitu útočníkov použili policajti na zvládnutie situácie slzotvorný prostriedok,“ uviedol zástupca náčelníka MsP v Poprade Milan Slota.

Aj s pomocou privolaných posíl sa zákrok následne podarilo úspešne dokončiť. Vec realizuje OR PZ Poprad ako prečin útoku na verejného činiteľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM