Monika Vengrínová Rôzne

S mobilom aj na hory: Nová apka vám ukáže trasy, akcie i zaujímavé miesta

Do Tatier už turisti nemusia chodiť vybavení niekoľkými mapami a tlačenými sprievodcami. Od tohto leta im stačí mobil. Vďaka mobilnej aplikácii Región Vysoké Tatry nájdu majitelia „smarfónov“ všetky dôležité informácie a zaujímavosti, vrátane máp priamo vo svojom telefóne.

Ilustračný obrázok k článku S mobilom aj na hory: Nová apka vám ukáže trasy, akcie i zaujímavé miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Komplexný sprievodca regiónom poskytuje informácie o ubytovaní, gastronómii, lanovkách, športových možnostiach, voľnočasových aktivitách, kultúre, prírode, službách a v zime tiež súhrnné informácie o zimných strediskách. Aplikácia je tak výborným sprievodcom na výlety. „Stačí, že si niekde v hotelovej izbe, kaviarni, alebo lobby bare návštevník Tatier stiahne do mobilu mapu, vyberie výlet a potom sa v teréne pohybuje už aj bez pripojenia. Aplikácia mu zobrazí kde presne na trase sa nachádza, tiež ako ďaleko sú zaujímavé miesta v blízkosti ním vybranej trasy, ukáže tiež konkrétny uhol pohľadu na zaujímavé miesta v okolí. Jednoducho povedané, s našou aplikáciou už nik nezablúdi. „Smartfón“ turistom, cyklistom, dovolenkárom aj výletníkom ukáže každé vybočenie mimo trasy“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Aplikácia vždy poradí kedy, kde a čo sa dá v okolí robiť a to počas celého roka. Cyklisti nájdu mapy trás pre horskú aj cestnú cyklistiku, turisti zase turistické trasy vrátane náučných chodníkov s mapami aj rôznymi podrobnosťami k výletu. Tým, ktorí sa vyberú na výlety lanovkami sa automaticky zobrazia tipy na zaujímavé miesta v okolí, ktoré by počas výletu nemali obísť. Milovníci behu majú v ponuke trate rôznych obťažností, dostupná je kyslíková kondičná dráha aj „nordic walking“ trate.

Rovnakú mobilnú aplikáciu používajú aj horské regióny Trentino, Dolomity v Taliansku a rakúske Tirolsko. Tá tatranská je okrem slovenčiny dostupná aj v anglickom a poľskom jazyku. Zároveň je napojená priamo na navigáciu Garmin. Vysokotatranská aplikácia je voľne dostupná pre operačný systém iPhone aj Android. Aj vďaka nej majú návštevníci Tatier hory doslova vo vrecku.

Aplikáciu si môžete stiahnuť na stránke www.regiontatry.sk

Mobilná aplikácia na hory
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM