Martin Sýkora Rôzne

S príchodom Mikuláša prídu dopravné obmedzenia: MHD bude zadarmo

Príchod Mikuláša je každoročne očakávanou udalosťou, spojenou s ohňostrojom. Veľkolepé vítanie Mikuláša čaká Popradčanov už v pondelok 5.decembra

Ilustračný obrázok k článku S príchodom Mikuláša prídu dopravné obmedzenia: MHD bude zadarmo
15
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Dopravné obmedzenia

Podujatie Príchod Mikuláša spojené s rozsvietením vianočného stromčeka a celej vianočnej výzdoby mesta bude sprevádzať farebný pyromuzikálny ohňostroj – to všetko na Námestí sv. Egídia o 17:00 hod. Pódium bude umiestnené vo východnej časti námestia, veľkoplošná obrazovka sa bude nachádzať na južnej strane pri budove OTP banky. Mikulášsku atmosféru na námestí si návštevníci podujatia predĺžia fotením svojich ratolestí vo fotoateliéroch v medzikostolí, chýbať nebude mikulášske prekvapenie pre všetky deti.

„Z dôvodu použitia pyrotechniky bude v rámci preventívnych opatrení úplná uzávierka cestnej premávky v čase od 17:20 do 18:15 hod. na miestnych komunikáciách Levočská ul. – úsek od križovatky so Štefánikovou ul. po križovatku s Francisciho ul. a časťou Ulice popradskej brigády,“ uviedol komunikačný manažér Mesta Poprad Marián Galajda.

Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

MHD zadarmo a mestské časti s Mikulášom

Z dôvodu úplnej uzávierky bude v rovnakom čase uvedená do pohotovostného režimu cestná svetelná signalizácia (Levočská – Štefánikova – J. Curie). Uzávierka ovplyvní aj vedenie liniek MHD Poprad, pričom spoj č. 39 na linke č.1 s odchodom z autobusovej stanice o 17:30 hod. smerom na JUH III, prechádzajúci cez zastávky Dom kultúry, Sl. sporiteľňa a Levočská ul. bude vedený k nemocnici cez Francisciho ulicu. Presmerovaný cez Francisciho ul. bude aj spoj č.29 na linke č.6 s odchodom z autobusovej stanice o 17:00 hod.

„Mikulášskym darčekom pre všetkých Popradčanov bude v tento deň v čase od 15:00 do 24:00 hod. bezplatná MHD,“ dodal Galajda.

„Vzhľadom na uzávierky ciest a očakávanú vysokú návštevnosť podujatia predstavuje MHD jednoduchšiu alternatívu dopravy na podujatie,“ uzavrel popradský komunikačný manažér. Mikuláš spolu s anjelom a čertom navštívia už cez víkend 4. decembra deti aj v jednotlivých častiach mesta.

Putujúci Mikuláš bude mať tieto zastávky: 12.00 hod. – priestor pred Kostolom sv. Cyrila a Metoda,
13.00 hod. – Kvetnica (pri jazierku),
14.00 hod. – Veľká (námestie),
15.00 hod. – Spišská Sobota (námestie),
16.00 hod. – Matejovce (ihrisko na sídlisku),
17.00 hod. – Stráže pod Tatrami (námestie).

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM