Peter Handzuš Samospráva

Samospráva zrušila súťaž na predaj Dukelských kasární. O ich osude sa rozhodne až po voľbách

Mesto Poprad sa dnes rozhodlo zrušiť obchodnú verejnú súťaž na predaj areálu bývalých Dukelských kasární na Ul. 29. augusta.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva zrušila súťaž na predaj Dukelských kasární. O ich osude sa rozhodne až po voľbách
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom rozhodnutia sa podľa hovorcu mesta Mariána Galajdu stalo zistenie, že nevyhnutné procesné úkony zo strany štátu neboli aj napriek ubezpečeniam uskutočnené, na základe čoho nedošlo k prevodu všetkých dotknutých nehnuteľností na mesto.

„Rokovania o zámene nehnuteľností sa začali už pred trištvrte rokom z iniciatívy štátu z dôvodu prípravy budov pre potrebu reformy ESO. Návrh zámennej zmluvy zaslal štát samospráve 18. júla. Vzápätí po schválení zámeny Mestským zastupiteľstvom (MsZ) v Poprade si zástupcovia štátu už v auguste vyžiadali pôdorysy zamieňanej budovy s odôvodnením začatia prípravných prác. Zároveň iniciovali rokovanie budúcich spoluvlastníkov budovy katastra, teda Ministerstva obrany SR a mesta Poprad a do rokovaní vstúpil aj dodávateľ tepla ohľadom dodávok tepla do budov, ktoré mal zámenou získať štát,“ priblížil proces Galajda.

Tieto kroky podľa neho samosprávu utvrdzovali v tom, že celý proces bude z dôvodu enormného záujmu štátu o komplex budov Okresného úradu zavŕšený promptne. To sa však do dnešného dňa nestalo. „Aj keď samospráva svojím postupom pri vyhlasovaní súťaže neporušila žiadne právne predpisy, rozhodla sa súťaž zrušiť, aby teraz a ani v budúcnosti nevznikli najmenšie pochybnosti o právnej čistote a dobrom zámere mesta pri krokoch vedúcich k revitalizácii spomínaného územia,“ zdôraznil Galajda. Súťaž ruší samospráva aj z dôvodu, aby táto vážna odborná téma nebola zneužitá vo volebnej kampani do komunálnych volieb.

Časť poslancov MsZ chcela v súvislosti so súťažou na predaj areálu Dukelských kasární zvolať mimoriadne rokovanie. Nepozdávalo sa im, že sa o využití takého dôležitého územia malo rozhodovať tesne pred voľbami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM