Zuzana Ročeňová Krimi

Samozvaný vodič zo Štrby: Narazil na nezamknutý mercedes, vyrazil na cesty a... skončil v potoku!

Mladík (19) zo Štrby sa dostal do pozornosti mužov zákona. Podľa polície sa totiž mal zmocniť neuzamknutého mercedesu a to bez riadneho vodičáku. Jazda na mercedese však dopadla neslávne.

Ilustračný obrázok k článku Samozvaný vodič zo Štrby: Narazil na nezamknutý mercedes, vyrazil na cesty a... skončil v potoku!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Poprad začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie Milanovi (19) zo Štrby pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, mladý muž sa mal v nedeľu v čase okolo 03:30 hodine na Školskej ul. v Štrbe zmocniť tam zaparkovaného neuzamknutého motorového vozidla zn. Mercedes.

„Bez súhlasu majiteľa auto naštartoval za pomoci pravých kľúčov, ktoré našiel vo vozidle. S autom jazdil aj napriek tomu, že nemal vodičské oprávnenie, a taktiež tento samozvaný vodič bol v stave vylučujúcom spôsobilosť. Na križovatke so Šuňavskou ul. nezvládol riadenie, zišiel mimo cesty do potoka pod betónovým mostom a odtrhol zvislú dopravnú značku. Vozidlo skončilo prevrátené na stranu,“ uviedla hovorkyňa.

Hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Svit bol mladík podrobený dychovej skúške, hladina etanolu v jeho krvi mala hodnotu 0,90 mg/L. Mladík bol obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol so súhlasom prokurátora prepustený na slobodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM