Peter Handzuš Hokej

Samuel Mlynarovič odchádza do Košíc

Obhajca slovenského majstrovského titulu v hokeji HC Košice oznámil na svojej oficiálnej webstránke angažovanie českého brankára Alexandra Hyláka a juniorského slovenského reprezentačného centra Samuela Mlynaroviča.

Hylák prichádza k oceliarom z Chomutova. Angažovanie gólmana je odpoveďou na váhavé konanie strojcu úspechov z minulej sezóny Júliusa Hudáčka. Klub si totiž ohraničil čas na dohodu s ním do konca júna a keďže Hudáček neprejavil záujem zostať na východe Slovenska, Košičania si zaňho našli náhradu. Dvadsaťsedemročný Hylák je odchovancom Pardubíc a extraligové skúsenosti má aj z Komety Brno.

„Pre nás išlo o hraničný termín týkajúci sa možného angažovania nového brankára a keďže sa Julo rozhodol čakať na ďalšie ponuky, prikročili sme k podpisu zmluvy s Alexandrom Hylákom. Ten bude kryť chrbát nášmu odchovancovi Tomášovi Halászovi, s ktorým počítame ako s klubovou jednotkou,“ komentoval krok manažmentu generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Kauza Hudáček sa však zrejme ešte nekončí, pretože brankár má stále záujem reprezentovať Košičanov. „Bohužiaľ došlo k nedorozumeniu. Ja som sa zotrvaniu v Košiciach nebránil a vedeniu som to chcel oznámiť do dohodnutého termínu. Došlo ale k nedorozumeniu a časovému sklzu. S pánom Bakošom sme sa dohodli na stretnutí, ktoré sa uskutoční 15. júla a v rámci neho situáciu doriešime. Nateraz platí, že som i naďalej hráčom HC Košice,“ reagoval mladý brankár pre stránku klubu.

Mlynarovič je nádejným centrom, ktorý prichádza z Popradu. „Po rozhodnutí Tomáša Marcinka zotrvať v zámorí sme sa rozhodli angažovať na pozíciu centra talentovaného, mladého 21-ročného Samuela Mlynaroviča z Popradu. Ten by mal zabojovať o pozíciu v tíme s našimi mladými hráčmi ako sú Marcel Baláž, Oliver Jokeľ, Matúš Chovan, či Marek Nagy. V tejto chvíli je káder pre novú sezónu uzavretý,“ vyjadril sa Bakoš, ktorý dodal, že káder pre novú sezónu považuje vedenie už za uzavretý.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM