Peter Handzuš Hokej

Šatan po skalpe SKA: Nie je dôležité, kto koľko zarába

Husársky kúsok sa podaril v pondelok hokejistom bratislavského Slovana, keď po tuhom boji zdolali hviezdny SKA Petrohrad 4:2. Ruský tím pritom operuje s 5 krát väčším rozpočtom ako Slováci. V kádri má niekoľko hviezd a dnes veľkolepo predstavuje i po

// „Odohrali sme tretí zápas za päť dní a bolo to cítiť. Museli sme siahnuť až na dno síl. Som rád, že v samom závere sme zápas obrátili na svoju stranu,“// hovoril po zápase v kabíne evidentne spokojný Miroslav ŠATAN (37). Sám kapitán „belasých“ 3 minúty pred koncom strelil víťazný gól, keď si poradil s tromi hráčmi súpera i brankárom Štepánkom.

„Dve tretiny boli skôr obozretnejšie s menším množstvom šancí. Obom tímom v tretej časti začali dochádzať fyzické sily a hokej sa stal otvorenejším, ale i atraktívnejším pre divákov,“ mienil Šatan.

Cestu na bratislavský zimný štadión si našlo vyše 10 tisíc priaznivcov, ktorí vyprevadili Slovanistov do kabín mohutným potleskom. „Čo si ja pamätám, jeden z najlepších zápasov, atmosféra bola naozaj ohromujúca, akoby sa hralo finále extraligy. Ľudia išli domov iste veľmi spokojní,“ chválil Šatan, dobre si uvedomujúc, že jeho mužstvo mohlo poľahky zápas i prehrať.

//„V bráne sme však mali výborného Jara Janusa, ktorý nás v zlomových momentoch podržal. Príliš veľa krát sme sa nechali zbytočne vylúčiť. Možno to bolo našou neskúsenosťou, alebo nervozitou zo súpera, no nakoniec sme oslabenia ubránili.“ //Slovanu pomohlo i šťastie, keď 6 minút pred koncom tretej tretiny video rozhodca neuznal SKA zásah vysokou hokejkou.

„Neuznaný gól nám naozaj pomohol. V závere po toľkých ubránených oslabeniach už šťastie naozaj čakalo, kedy môže ukázať na nás. Som rád, že sa tak napokon stalo,“ hovoril pokorne Šatan, ktorý ocenil najmä bojovnosť slovenského tímu. „V hokeji nie je dôležité kto koľko zarába, ale kto je ochotný obetovať viac fyzických a psychických síl. Dnes aj keď sme hrali proti kvalitnému súperovi, ale chceli sme viac. To nakoniec rozhodlo.“

Poprad24/Martin Žákovič Foto: Dominika Handzušová

slovakiska
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM