Peter Handzuš Krimi

Sekerou zaútočil na dvoch mužov

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 33 ročnému mužovi z Novej Lesnej za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Na parkovisku pred jedným z pohostinstiev v Novej Lesnej došlo v pondelok dopoludnia k slovnej potýčke medzi obvineným a 26 ročným mužom z Veľkého Slavkova, okr. Poprad. Hádka vyústila do fyzického napadnutia, pričom obvinený sekerou zahnal na hlavu muža s ktorým sa hádal. Ten zodvihol ľavú ruku, aby zabránil úderu, avšak pri ustupovaní sa potkol a spadol na zem, kde ho tupou stranou sekery udrel do ľavej časti zadnice. Po následnom postavení sa zo zeme ho obvinený ostrím sekery trafil do ľavého ramena a vzápätí tupou časťou sekery do pravého predlaktia, čím mu spôsobil ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia a PN 10 dní.

O niekoľko minút nato obvinený na terase tohto istého pohostinstva napadol ďalšieho muža. Sekerou sa zahnal na 22 ročného miestneho muža, ktorý sa dal na útek, pričom sa potkol a spadol na chrbát. Obvinený ho preto dobehol a znova sa naňho zahnal sekerou smerom na hlavu. Napadnutý mladík si rukami kryl hlavu, pričom utrpel ranu od drevenej časti sekery na ľavom predlaktí, čím utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia 2–3 dni bez PN.

Policajti útočníka ešte v ten deň zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia spracoval vyšetrovateľ na neho aj podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Informáciu pre Poprad24 poskytol Daniel Džobanik z KRPZ Prešov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM