Simona Ivančáková Rôzne

Séria podujatí Tatry v pohybe tento rok? Okrem tradičných podujatí aj viaceré novinky!

V behu do vrchu na trase zjazdovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso si už o niekoľko dní za svetla čeloviek zmerajú sily bežci, skialpinisti i bežkári. Séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2016 a pre milovníkov pohybu prináša okrem tradičných podujatí aj viaceré novinky.

Ilustračný obrázok k článku Séria podujatí Tatry v pohybe tento rok? Okrem tradičných podujatí aj viaceré novinky!
Zdroj: Dnes24.sk

Trasa je dlhá viac ako štyri kilometre

„Jednou z nich bude Vertical Grand Tour, ktorá sa uskutoční už túto sobotu 16. januára. Podujatie je nasledovníkom populárnych skialpinistických pretekov Skialp Grand Tour, ktoré od roku 2011 pravidelne organizuje Sportcentrum Galfy. Na rozdiel od predošlých pretekov sa na štart postavia nielen skialpinisti, ale zmerať si s nimi sily budú môcť aj bežci a bežkári. Rozlúskneme tým nekonečné debaty, kto je rýchlejší,“ uviedol riaditeľ pretekov Róbert Gálfy s tým, že trasa povedie po zjazdovke z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso, ktorú budú musieť účastníci zvládnuť zdola nahor. „Preteky sú atraktívne aj tým, že sa konajú za tmy, preto je súčasťou povinnej výbavy každého pretekára čelovka,“ upozornil Gálfy.

Trasa z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso má dĺžku 4,5 kilometra a budú na nej dva kontrolné body, do ktorých sa pretekári musia dostať v určených časových limitoch. Celkovo na účastníkov čaká prevýšenie 880 metrov. „Zaujímavosťou budú aj svetelné inštalácie Ledeco, ktoré ukážu pretekárom správny smer do cieľa,“ dodal Gálfy.

Budete môcť behať po zjazdovke

Všetci, ktorí by si chceli zabehať po zjazdovke, ale na celú trať si netrúfajú, sa môžu prihlásiť na 3. kolo Zimnej bežeckej série, ktoré štartuje spoločne s Vertical Grand Tour a končí sa na medzistanici lanovky Štart. Vítaní sú aj fanúšikovia a diváci, organizátori pre nich pripravujú možnosť zakúpiť si lístok na nočnú jazdu lanovkou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a späť.

„Účastníkom podujatí sa snažíme stále pripraviť niečo nové, iné, ako sú bežne zvyknutí, a zatiaľ sa nám to darí,“ konštatovala výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry Lucia Dubielová. Práve ZCR projekty Tatry v pohybe zastrešuje. Vďaka spolupráci miestnych športových klubov a jeho členov dokážu organizátori športovcom ponúknuť už pri registrácii aj ubytovanie a ďalšie služby. Podľa Dubielovej sa tak zvyšuje komfort zúčastnených i kvalita podujatia.

Čítajte tiež:

Poprad cez deň, ale aj vo večerných hodinách: Na Martinových (24) fotkách je naše mesto krajšie ako z rozprávky!

Hrdí sa ním aj vaše dieťa? TOP 10 dievčenských a chlapčenských mien popradských novorodencov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM