Monika Vengrínová Rôzne

Sézam, škorica či čokoláda s čili... Popradčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách

Počas horúcich dní stretnete v centre mesta množstvo ľudí s kornútkami v rukách. Popradčania si pochutnávajú na klasických zmrzlinách, ale aj nových príchutiach. Nazreli sme do miestnych zmrzlinární a spýtali sme sa na podrobnosti o predaji tejto mrazenej dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Sézam, škorica či čokoláda s čili... Popradčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách
Zdroj: TASR

Aj keď sa Popradu počas leta tie najväčšie horúčavy, aké zažívajú ľudia v iných častiach Slovenska, úspešne vyhýbajú, leto prichádza aj k nám a s ním potreba schladiť sa. Jednou z možností, ktorú ľudia využívajú v meste najčastejšie, je zmrzlina. Mnohí si leto bez chutných chladivých kopčekov ani nevedia predstaviť.

Ľudia kupujú aj snickers, sézam, či čokoládu s čili

V centre mesta je hneď niekoľko zmrzlinární, boli sme teda zvedaví, aké zmrzliny u nich vedú. „Ľudia asi najviac kupujú zmrzlinu s príchuťou snickers, ale skúšajú i novinku čokoládu s čili, či sézam. Chutí im aj oriešková, či už z lesných alebo vlašských orechov,“ uviedol majiteľ kaviarne Balkán Espresso Jusufi s tým, že novinky sa snažia prinášať každé dva týždne a ponuku stále rozširovať, pretože dopyt je vysoký.

„Ľudia chcú zmenu, už si zvykli na to, že tu vždy máme niečo nové,“ povedal. Milovníci zmrzliny si podľa neho pochutnávajú i na citrónovej so zázvorom, ale stále pýtajú aj tie tradičné, pričom jednou z najobľúbenejších je vraj klasická jahodová.

Tu najviac vedie klasika, hitom je biela čokoláda s jahodami

Klasika ide najviac na odbyt aj v cukrárni Tropicana, kde si podľa majiteľ ľudia najradšej pochutnávajú na citrónovej a čokoládovej. „Keď sú veľké horúčavy, tak sa najlepšie predávajú ovocné. Najväčším hitom je však teraz u nás biela čokoláda s jahodami,“ uvažuje majiteľ.

Nové príchute sa snažia pridávať každý deň. Napriek tomu, s odbytom spokojný nie je. Zákazníkov je vraj z roka na rok menej. „Asi nemajú peniaze, aj napriek tomu, že tu je zmrzlina najlacnejšia. V Bratislave stojí kopček euro,“ dodal.

A čo tak škoricovú, mango alebo cookies?

Naopak, záujem ľudí o zmrzlinu si pochvaľuje majiteľ pizzérie Da Pippo, kde sortiment ľadovej pochúťky obmieňajú alebo pridávajú nové príchute každý mesiac. Najviac ľudí logicky chodí, keď je pekné počasie, a najčastejšie vraj pýtajú klasiku – čokoládu, citrón a čerešňu.

„Veľmi dobre sa však predáva i mango, či cookies, ktoré sú u nás novinkami. Z tých najzaujímavejších máme škoricu a latte macchiato. Ľudia radi kupujú netradičné zmrzliny. Chcú skúšať nové veci,“ uzavrel majiteľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM