Monika Vengrínová Rôzne

Sezóna stužkových je v plnom prúde: Koľko v Poprade zacvakáte za šaty, make-up či účes?

Prvé stužkové už majú maturanti za sebou, sezóna sa však stále len rozbieha. Popradské kaderníčky a kozmetičky tak majú plné ruky práce a požičovne šiat praskajú vo švíkoch. Zisťovali sme, s akým rozpočtom majú počítať maturantky pri výbere šiat, účesu a make-upu, a tiež, aké sú tento rok trendy.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna stužkových je v plnom prúde: Koľko v Poprade zacvakáte za šaty, make-up či účes?
Zdroj: TASR

Všetko začína šatami

Dievčatá, ktoré hľadajú šaty na stužkovú, sú podľa majiteľky popradského salónu Sissi Ivety Rothovej, najnáročnejšou klientelou v roku. „Najhoršie je, že niekedy ani samé nevedia, čo chcú, ale ani si nenechajú poradiť,“ uvažuje Rothová. Všeobecne, podľa nej, platí, a na to dbajú najmä rodičia, že šaty by nemali pôsobiť vulgárne, nemali by mať prehnané výstrihy, priesvitné látky, ani by nemali byť príliš krátke.

„Hitom tohtoročných stužkových sú prekvapujúco šaty v krémovej, dokonca aj bielej farbe alebo naopak úplný extrém, a to šaty v neónových farbách, najlepšie v kombinácii s čipkou a priesvitným tylom. In je aj červená farba,“ prezradila majiteľka salónu Sissi s tým, že ešte vždy sú vyhľadávané strihy s mini a maxi dĺžkou v jednom, dievčatá však preferujú skôr dlhé šaty pred krátkymi. Čoraz menej sú žiadané šaty zdobené kryštálikmi, kamienkami, či flitrami.

„V našom salóne máme len značkové spoločenské šaty, čo sa odráža aj na cene, ktorá sa pohybuje od 50 do 100 eur. Všetky šaty sa dajú aj kúpiť, v tom prípade sú ceny od 50 do 160 eur. Vieme však zaručiť, že sa na stužkovej nestretnú dva rovnaké modely,“ doplnila Rothová.

Líčenie podtrhuje ženskosť

Vizážistka Studia Exclusive potvrdila, že dievčatá v tomto veku sú veľmi individuálne, pričom každá túži po niečom inom. „Jedna preferuje jemné líčenie, iná je extravagantná a zvyknutá líčiť sa dennodenne, preto chce, aby jej líčenie bolo výrazné. Iná by chcela výraznejšie pery, iná oči…,“ objasnila vizážistka, pričom líčenie je potrebné prispôsobiť typu tváre, nakoľko každé dievča je jedinečné a chce byť výnimočné.

„Tento rok letia najmä pastelové odtiene a samozrejme, nesmrteľné dymové líčenie očí,“ vysvetlila vizážistka Studia Exclusive. Cena líčenia je tu jednotná, a to dvadsať eur, bez ohľadu na to, či ide o svadobné alebo spoločenské líčenie na stužkovú.

Vlasy, koruna krásy

Pri výbere účesu na stužkovú, tento rok dievčatá, podľa Martiny Dlugošovej, majiteľky salónu Martini, uprednostňujú relatívne jednoduché vlnité účesy. V salóne tiež radi vyhovejú jednotlivým prianiam dievčat. „Náš salón ponúka super cenu 25 eur vrátane líčenia,“ dodala Dlugošová.

V salóne All in One dievčatám účes vyčarujú za 25 až 50 eur, pričom ceny sa odvíjajú od náročnosti a dĺžky vlasov, prípadne použitia klipov a pod. „Tento rok sa nosia skôr ležérne, jemné účesy s drobnými alebo žiadnymi ozdobami a prirodzené zemisté odtiene farieb. Nedá sa ale vždy odhadnúť, čo bude požadovať zákazník. Treba vziať do úvahy mnohé faktory a preto s každou dámou mame pohovor a konzultáciu vopred a zadarmo, kde rozoberáme farbu a štýl šiat, doplnky, vizáž a v neposlednom rade aj príležitosť a partnera, aby spolu ladili ako pár a pri tom dodržali danú tému,“ prezradila majiteľka salónu Jaroslava Bachledová s tým, že dámy sa objednávajú najmenej v predstihu dvoch týždňov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM