Monika Vengrínová Iné športy

Sezóna úspešne ukončená: Kto sa stal bowlerom mesta Poprad?

Dlhú a náročnú súťažnú sezónu majú za sebou popradskí bowleri. Tá vyvrcholila v stredu turnajom o Bowlera mesta Poprad. Ako si hráči napokon počínali?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna úspešne ukončená: Kto sa stal bowlerom mesta Poprad?
Zdroj: Dnes24.sk

„Turnaj mal byť pre najlepšie umiestnených hráčov v súťaži firemných líg za celú sezónu. Bohužiaľ nebol až taký záujem zo strany hráčov z firemnej ligy a tak sa mohli turnaja zúčastniť aj hráči, ktorí hrávali len turnaje Bowling Tour,“ vysvetli l Igor Lendácky z BK Citybowling Poprad s tým, že celkovo sa turnaja napokon zúčastnilo 23 hráčov.

Celý turnaj sa odohral v dvoch kvalifikačných rundách, hral sa v kvalifikácii na šesť hier bez možnosti reentry. Do semifinále postupovalo 16 hráčov s 50%- ným prenosom z kvalifikácie, kde sa odohrali tri hry. Do finále postupovalo 8 hráčov s najvyšším výkonom, vrátane prenosu a handicapu zo semifinále.

Finále sa tiež hralo na tri hry a zo semifinále si každý hráč prenášal jednu najlepšiu hru. „V kvalifikácii sa najviac darilo Kuzielovi Františkovi, ktorý výkonom 1150 obsadil prvé miesto. Ale potvrdilo sa pravidlo, že víťaz kvalifikácie sa nestal celkovým víťazom,“ uviedol Lendácky, ktorý v semifinále potvrdil výbornú formu, keď nahádzal najviac a do finále postupoval z prvého miesta a prenášal si najlepší výkon 232. Vo finále si už svoju pozíciu udržal a s výkonom 864 na tri hry, plus prenos zo semifinále ho udržal na prvom mieste.

Prvý tak skončil Lendácky Igor s priemerom 200, ktorý sa napokon stal Bowlerom mesta Poprad pre rok 2014/2015. Druhý skončil Blažek René s priemerom 189,25 tretí Pavlikovský Vladimír s priemerom 182,92. Najvyšší náhod dosiahol Pavlikovský Vladimír, keď v druhej hre semifinále dosiahol výkon 244 bodov.

„Novú sezónu zahájime medzinárodným turnajom Letný Tatranský Pohár, ktorý sa koná 28.– 30.augusta a na ktorý všetkých srdečne pozývame, pretože budú hodnotené dve kategórie registrovaní a neregistrovaní hráči,“ dodal Lendácky.

Možno vás bude zaujímať aj:

V Poprade skončili aktuálne bowlingové súťaže. Ktorí hráči boli najlepší?

Popradský bowlingový klub najúspešnejší na Slovensku: Ďalšie zlato z národného šampionátu

Ďalší veľký úspech popradského bowlingu: Miška sa stala majsterkou Slovenska, Alena je bronzová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM