Iné športy

Shihan v Ostrave obhájil prvenstvo: Pod Tatry sa vrátil s medailovou zbierkou

Popradskí karatisti sa predstavili v metropole Moravskosliezskeho kraja, kde sa konal medzinárodný turnaj KARATE GRAND PRIX OSTRAVA 2015. Popradčania vycestovali do Ostravy obhájiť vlaňajšie prvenstvo v súťaži klubov.

Ilustračný obrázok k článku Shihan v Ostrave obhájil prvenstvo: Pod Tatry sa vrátil s medailovou zbierkou
Foto: Shihan Poprad / Zdroj: SpeedwayClub.sk

Sobota patrila kadetským, juniorským a seniorským kategóriám. V kategórií súborného cvičenia kata, prvý cenný kov vybojoval Samuel Bednarčík, ktorý medzi kadetmi skončil bronzový. Vo finále kategórie Masters ženy nad 35 rokov si to rozdali Popradčanky. Mariana Bartková skončila zlatá a Andrea Glatzová strieborná.

V športovom zápase kumite medzi kadetmi do 52kg sa predstavili dvaja ostaršení mladší dorastenci. Igor Hauser vybojoval bronz a Tomáš Gajan, ktorému sa z eliminácií nepodarilo postúpiť. Bronzový skončil aj Martin Banáš medzi juniormi do 55kg.

V kategórií kadetov do 57kg sa Filipovi Rejdovianovi nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Medailovú sobotu uzavrela Monika Pekarčíková, ktorá v kategórií kadetiek nad 54kg vybojovala zlato. Nedeľňajšie medailové ťaženie zahájila Simona Bednarčíková, ktorá v kategórií kata starších žiačok vybojovala bronz. Hugovi Hybenovi sa medzi staršími žiakmi nedarilo a do bojov o medailu nezasiahol. úspešne si počínala medzi mladšími dorastenkami Vanesa Jankurová, ktorá vybojovala striebro.

V kategórií športového zápasu kumite to rozbalili mladšie žiačky, keď Barbora Glatzová vyhrala kategóriu nad 30kg a pridala si ešte zlato aj za kategóriu Open, bez rozdielu hmotnosti. Do 30kg skončila Ema Zacharová bronzová.

Veronika Jalowiczorová tu vybojovala zlato a pridala ešte bronz za kategóriu Open. Filip Chudík medzi mladšími žiakmi nad 32kg vybojoval bronz. Lepšie sa mu však darilo v kategórií Open, kde vybojoval striebro. Rovnako strieborný skončil aj Matúš Duda v kategórií starších žiakov do 30kg a pridal ešte bronz v kategórií Open. Darilo sa aj Adamovi Chudíkovi ktorý vyhral kategóriu starších žiakov do 41kg a rovnako zlato vybojoval aj kategórií Open.

Medzi mladšími dorastencami do 39kg si Marko Jalowiczor vybojoval striebro. V kategórií Open sa mu zápas o bronz nepodarilo vyhrať a skončil hneď za medailovými priečkami. Úspešnejší bol Igor Hauser, ktorý vyhral kategóriu do 45kg a pridal aj striebro v kategórií Open mladších dorastencov. O posledný plný zásah pre popradské farby sa zaslúžila Kristína Tapferová, ktorá zvíťazila medzi mladšími dorastenkami do 50kg a rovnako zlatá skončila aj v kategórií Open. V konečnom medailovom rátaní to ani ináč nemohlo vyjsť, keď pohár THE BEST TEAM za najúspešnejší klub znova putoval do Popradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM