Martin Sýkora Iné športy

Shihan z Ukrajiny so štyrmi medailami: Ťažká konkurencia, tvrdý boj o kovy

V závere sezóny vycestoval Karate klub Shihan Poprad aj k naším východným susedom, kde sa v ukrajinskom Ľvove popradskí karatisti pobili o cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Shihan z Ukrajiny so štyrmi medailami: Ťažká konkurencia, tvrdý boj o kovy
Zdroj: Shihan Poprad

V Ľvove sa konal prestížny, medzinárodný turnaj International Union Cup. Štátna reprezentácia zaradila tento turnaj medzi nominačné, pre kategórie kadetov, a juniorov na okóbrové Majstrovstvá sveta v Tenerife – Španielsko 2017. Popradskí karatisti vycestovali na Ukrajinu v dvoch skupinách a priniesli pod Tatry štyri cenné medaile.

„S výpravou štátnej reprezentácie vycestovali štyria pretekári. V súbornom cvičení kata sa v národnom tíme dobre zapísali Vanesa Jankurová, ktorá medzi kadetkami vybojovala bronz a Samuel Bednarčík medzi juniormi vybojoval striebro,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

V športovom zápase kumite Adam Chudík medzi mladšími kadetmi do 48 kg a Marko Jalowiczor medzi kadetmi do 57 kg skončili v eliminačných bojoch. Za Karate klub Shihan Poprad štartovali na turnaji ďalší štyria pretekári. Cestu do finále si v kumite, medzi staršími žiačkami do 34 kg úspešne razila Veronika Jalowiczorová. Finálový duel jej však nevyšiel podľa predstáv a skončila strieborná.

„Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami do 40 kg videla stopku v eliminácií, keď po bezbodovej remíze v riadnom čase, posunul zástavkový verdikt panelu rozhodcov do ďalších bojov domácu ukrajinskú pretekárku,“ dodal Glatz. Rovnako v eliminácií skončil aj Filip Chudík medzi staršími žiakmi do 44 kg. Ďalšie finále pre Popradské farby vybojovala Kristína Tapferová medzi mladšími dorastenkami nad 49 kg. Ani jej však v boji o zlato šťastena nepriala a skončila nakoniec strieborná.

Shihan Poprad na Ukrajine 05/2017
6
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM