Martin Sýkora Iné športy

Shihanisti zbierali cenné kovy v zahraničí: V Poľsku sa vyhráva ťažko, ale dá sa

Karate klub Shihan Poprad zbieral cez víkend 14.-15. októbra medaily hneď na dvoch prestížnych medzinárodných súťažiach. Na oboch turnajoch sa Podtatranci nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Shihanisti zbierali cenné kovy v zahraničí: V Poľsku sa vyhráva ťažko, ale dá sa
Zdroj: Shihan Poprad

Ťažké boje v Poľsku

V sobotu bojovali kadeti na POLISH OPEN Karate GRAND PRIX Bielsko-Biała, kde sa v metropole Poľských Beskýd cez víkend stretlo vyše dvetisíc štartujúcich z 29 štátov. Kristíne Tapferovej sa v kategórií športového zápasu kumite kadetiek do 54k g nedarilo a z eliminačných bojov nepostúpila. Marko Jalowiczor si úspešne razil cestu do finále v kategórií kumite kadetov do 57 kg, kde ho čakal talentovaný Japonec.

„Marko napriek tvrdému faulu na koleno finálový duel vyhral a získal cenné zlato,“ informoval Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad.

V nedeľu boli na programe žiacke kategórie. Tu sa najlepšie darilo mladšej sestre súrodencov Jalowiczorovcov Veronike, ktorá medzi staršími žiačkami do 34 kg vybojovala bronz. Eme Zacharovej sa v tejto kategórií nedarilo a ostala v eliminačných bojoch. V eliminácií ostala aj Barbora Glatzová, ktorá sa medzi staršími žiačkami nad 40 kg vyfaulovala a zápas skončila ešte pred časovým limitom. V nabitých kategóriách sa nedarilo ani ostatným Popradčanom. „Jozef Langa medzi mladšími žiakmi do 40 kg, Martin Stříž a Filip Chudík medzi staršími žiakmi nad 40 kg a Matúš Duda medzi mladšími kadetmi do 35 kg z eliminačných bojov nepostúpili. V súťaži kumite družstiev si medzi staršími žiačkami výborne počínali Veronika Jalowiczorová, Barbora Glatzová a Ema Zacharová,“ opísal Glatz. Postupne sa Popradčanky cez dve Poľské družstvá a Bielorusky dostali až do finále, kde ich čakali Malťanky. Po remízovom finálovom stretnutí prišlo na rad skóre zo všetkých troch zápasov, kde pasívny rozdiel dvoch bodov odsunul Shihanistky na striebornú pozíciu.

Karate klub Shihan Poprad Poľsko/Maďarsko 10/2017
8
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

V Maďarsku striebro

V nedeľu vycestovali s výberom štátnej reprezentácie do Budapešti ďalší Shihanisti – Samuel Bednarčík a Adam Chudík, ktorí bojovali o priazeň reprezentačných trénerov na Hungarián Open karate 2017.

„Samuel Bednarčík medzi juniormi v súťaži kata z eliminačných bojov nepostúpil. Darilo sa Adamovi Chudíkovi, ktorý si v kategórií kumite mladších dorastencov do 52 kg úspešne razil cestu až do finále. Finálový duel mu už ale nevyšiel podľa predstáv a skončil nakoniec strieborný,“ doplnil Glatz.. Ďalší dvaja nominovaní pretekári, Marko Jalowiczor pre sobotňajšie zranenie a Vanesa Jankurová pre chorobu s reprezentačným výberom do Budapešti nevycestovali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM