Martin Sýkora Iné športy

Shinanisti bodovali v pohári: Šurany priniesli Popradčanom cenné kovy

O ďalšie body Slovenského pohára a postupu na májové Majstrovstvá republiky, vycestoval Karate klub Shihan Poprad zabojovať, prvú marcovú sobotu do Šurian.

Ilustračný obrázok k článku Shinanisti bodovali v pohári: Šurany priniesli Popradčanom cenné kovy
Zdroj: Shihan Poprad

V šurianskej športovej hale sa konalo 2. kolo Slovenského pohára detí a žiakov v karate. Vyše deväťsto štartujúcich z viac ako päťdesiat klubov, si to rozdalo v kategóriách agility, súborného cvičenia kata a športového zápasu kumite. Úvod turnaja patril agility a najmenším kategóriám. Prvú medailu tu pre popradské farby vybojovala medzi 5 ročnými dievčatami Hana Hybenová, ktorá skončila zlatá.

„Ďalšiu medailu hneď pridala Nelly Martonová, ktorá medzi 6-ročnými dievčatami vybojovala striebro. Medzi 10-ročnými dievčatami skončili Veronika Jalowiczorová zlatá a Ema Zacharová strieborná. Strieborná skončila aj medzi 11-ročnými dievčatami Simona Bednarčíková. Poslednú medailu v kategórií agility vybojoval Hugo Hyben, ktorý medzi 11-ročnými chlapcami skončil bronzový,“ opísal medailovú zbierku tréner Shihanu Poprad Ján Glatz.

Shihan Poprad 03/2017
10
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

S medailami Popradčania v ďalšom priebehu neskončili. Ďalšiu placku si na krk zavesila Hana Hybenová, ktorá tento krát v súbornom cvičení kata medzi 5-ročnými dievčatami skončila bronzová. Benjamín Hyben v kategórií kata 6–7 ročných chlapcov, v kategórií pokročilých a Martin Stříž medzi staršími žiakmi – začiatočníkmi skončili hneď za pódiovým umiestnením a do Slovenského pohára si tak pripísali aspoň dva body.

„Rovnako dvojbodoví, za pódiom skončili aj Andrej Tapfer v kategórií športového zápasu kumite 6–7 ročných chlapcov do 30 kg a Nelly Martonová medzi 6–7 ročnými dievčatami do 24 kg. Benjamín Hyben medzi 6–7 ročnými chlapcami do 30 kg vybojoval bronz,“ konštatoval Glatz.

Bronzový skončil aj Jozef Langa v kategórií mladších žiakov, začiatočníkov do 34 kg. Menej sa darilo Karin Kleinovej medzi mladšími žiačkami, začiatočníčkami do 37 kg ktorá skončila za pódiovým umiestnením, s dvomi bodmi do Slovenského pohára. Staršie žiačky v kategórií pokročilých, Veronika Jalowiczorová do 30 kg, Ema Zacharová do 35 kg a Barbora Glatzová do 40 kg skončili zhodne na bronzových pozíciách. Medailovú zbierku Shihanistov uzatvoril Martin Stříž, ktorý v kategórií starších žiakov, začiatočníkov do 40 kg nenašiel premožiteľa a vybojoval zlato. Karate klub Shihan Poprad s tromi zlatými, štyrmi striebornými a šiestimi bronzovými medailami obsadil v Šuranoch dvanáste miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM