Peter Handzuš Správy

Sídlisko Nový Poprad: Čo prezradí primátor na tlačovke tentokrát?

Primátor Anton Danko začína riešiť svoje predvolebné resty. Bytový komplex Nový Poprad je aj po necelých štyroch rokoch od poklepania základného kameňa v nedohľadne a Popradčania sa zrejme vo štvrtok dozvedia, ako sa veci majú.

Ilustračný obrázok k článku Sídlisko Nový Poprad: Čo prezradí primátor na tlačovke tentokrát?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V septembri 2010 vznikla redakcia popradskej 24-ky. Medzi prvými reportážami v archíve sme našli aj článok o Novom Poprade, ktorý už mal niekoľko rokov stáť. Teda minimálne jeden bytový dom a v dvadsiatich nájomných bytoch už mali bývať šťastní Popradčania.

Reportáž aj s videom zo slávnostného poklepania základného kameňa si môžete pozrieť v článku z roku 2010 Nový Poprad.

Mesto projektu stále verilo

Vo februári 2012 sa stále nič nedialo „Keďže posledný stavebný objekt má byť ukončený až v júni 2014 a spoločnosť deklaruje záujem pokračovať v projekte, do ktorého vložila vlastné finančné zdroje na projektovú prípravu a inžiniersku činnosť. Mesto neuvažuje prehodnotiť dohody, ktoré so spoločnosťou má,“ uvádza sa v stanovisku mesta Poprad pre agentúru SITA z februára 2012.

Viac sa dočítate v článku Z obytného komplexu Nový Poprad zatiaľ nestojí ani tehla

Nástup ťažkých mechanizmov

V decembri 2012 sa ťažké mechanizmy zahryzli do zamrznutej zeme a začali sa výkopové práce na bytovom komplexe Nový Poprad. „Chceme aby to bolo od základov dobré, aby to bolo urobené na 100%, preto pristupujeme k projektu maximálne precízne. S prácou začíname o niečo neskôr, ale snažili sme sa v projektovej príprave a inžinierskej činnosti urobiť všetko v maximálnej možnej kvalite, nechceme vzhľadom na podložie a okolitý terén podceniť žiadny detail,“ povedal vtedy konateľ spoločnosti Tenzona Invest Adam Hajdu.

Celý článok nájdete tu: Nový Poprad sa stáva realitou. S prácami začínajú po dvoch rokoch Po stavbároch však na mieste zostala iba jedna z ďalších povestných popradských dier.

Mesto tam malo mať dokonca 63 bytov

Pre rokom schválilo mestské zastupiteľstvo zámer odkúpiť na sídlisku Nový Poprad 43 bytových jednotiek bežného štandardu. Okrem toho stále platilo, že mesto má dostať aj 20 bytov tak, ako to prezentoval primátor Anton Danko v roku 2010. Teda mesto Poprad by sa malo stať majiteľom všetkých bytov v stavanom polyfunkčnom dome.

"Dovtedy, kým my požiadame o schválenie dotácie a úveru, musí byť k dispozícii kolaudačné rozhodnutie. Aby sa to mohlo všetko zrealizovať úspešne, tak investor musí objekty skolaudovať najneskôr do konca roka, možno ešte o čosi skôr,“ povedela v apríli 2013 vedúca oddelenia správy majetku v Poprade Iveta Borňáková.

O zámere mesta sa viac dočítate tu: Sídlisko Nový Poprad: Mesto plánuje odkúpiť 43 bytov v prvej postavenej bytovke

Popradčania sa už mohli tešiť nie na 20, ale na 63 bytov. A tešia sa ne dodnes. Kto chodí okolo “Nového Popradu” ale vie svoje. Uvidíme, čo odkáže primátor Anton Danko Popradčanom tentokrát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM