Martin Sýkora Iné športy

Simply The Best 2016 klope na dvere: Fighteri odovzdali dary postihnutým ľuďom

Simply the best - jednoducho najlepší. Presne takí sú borci, ktorí sa už túto sobotu stretnú v popradskej aréne. Ani teraz nezabudli na ľudí, ktorí potrebujú pozornosť a pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Simply The Best 2016 klope na dvere: Fighteri odovzdali dary postihnutým ľuďom
Foto: Martin Sýkora

Niekedy nepomôžu ani svaly, ani tréning. Sú medzi nami ľudia, ktorých najviac poteší milý úsmev, príjemný dotyk a pozornosť. Na ľudí z popradského Združenia Nádej, ktoré sa stará o hendikepovaných, nezabudli ani organizátori podujatia Simply The Best, ktoré sa uskutoční už túto sobotu v popradskej aréne a ich partneri.

„Chceli sme podporiť mentálne postihnutých ľudí v Poprade, ktorí toho potrebujú veľmi veľa. Chceli vecné dary, ktoré sme im pochopiteľne zohnali,“ uviedol pri odovzdávaní promotér Simply The Best Petr Lamač.

Borci priniesli dary osobne

Nechýbali slovenskí i českí ringoví bojovníci, ktorí priniesli LCD televízory, pomôcky na boxovanie a mnoho ďalších užitočných vecí. Promotér Petr Lamač odovzdal riaditeľke Nádeje Agnese Zelenej prvú časť vyzbieraných financií. Na mieste hendikepovaných Podtatrancov určite potešilo 2000 eur.

„Veľmi by som chcela poďakovať všetkým, ľuďom, ktorí nám prispeli ako aj za čas a empatiu. Ďakujeme pekne,“ prihovorila sa Zelená darcom. Dvojtisícová čiastka nie je konečná. Petr Lamač, ktorý s Lukášom Bodym organizujú Simply The Best 2016, sľúbil, že suma sa ešte navýši.

PREČÍTAJTE SI AJ: Bitka o opasky sa blíži: Hadzima, Sefa a Idrányi idú po tituly

Srdce na pravom mieste

„V kase máme zatiaľ vybraných od partnerov 3000 eur. Verím, že dokopy vyzbierame aspoň 5 tisíc. Slúži to dobrej veci. Nikdy neviete, čo sa vám kedy stane,“ dodal Lamač. Nádej slúži ako stacionár pre ľudí s mentálnym postihnutím. Každá pomoc je vítaná. „Sú to väčšinou ľudia vo veku našich dnešných darcov, ktorí majú tú smolu, že sú takí, akí sú. To najdôležitejšie v živote je zdravie,“ povedala Agnesa Zelená.

Stacionáru budú môcť prispieť aj diváci podujatia, ktoré začína v Aréne Poprad o 18:00 hod. Publikum uvidí jedenásť zápasov, z toho 3 o prestížne opasky. Hodnota daru nie je určená. Súčasťou programu bude aj slávnostné odovzdávanie šeku s celkovou sumou. Organizátori aj samotní fighteri dokázali, že majú srdce na správnom mieste.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM