Peter Handzuš Rôzne

Šíreniu HIV zabráni len prevencia. Pripomenie to Sviečkový pochod Popradom

1. december je Svetovým dňom boja proti AIDS. Pri jeho príležitosti Mládež Slovenského Červeného kríža realizuje kampaň Sviečkový pochod.

Ilustračný obrázok k článku Šíreniu HIV zabráni len prevencia. Pripomenie to Sviečkový pochod Popradom
Zdroj: TASR

Na Slovensku bola kampaň prvýkrát organizovaná Mládežou SČK v Leviciach v roku 1997 a postupom času našla svojich priaznivcov a rozširovala sa aj do iných miest – ako na Slovensku, tak aj v stredoeurópskom regióne a mimo neho.

Cieľom je demonštrovať solidaritu s ľuďmi žijúcimi s HIV/AIDS, zamerať pozornosť spoločnosti na problematiku HIV/AIDS a súvisiacu stigmatizáciu a diskrimináciu­.V súčasnosti neexistuje krajina, ktorej by sa problém HIV netýkal. Množstvo ľudí žijúcich s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že možnosti prevencie existujú. Prevencia naďalej zostáva jedinou možnosťou, ako je možné šíreniu HIV zabrániť. Práve prevencia je ústrednou témou, na ktorú sa aktivity Mládeže SČK v tejto kampani zameriavajú.

“Touto cestou pozývame všetkých, aby sa dňa 1. decembra 2014 o 17.00 na Námestí sv. Egídia v Poprade pripojili k nám a zapálenými sviečkami nám pomohli poskladať tvar červenej stužky – symbolom tejto kampane,” povedal podpredseda Mládeže SČK ÚzS Poprad Pavol Faťun.

Aktivita by mala podnietiť verejnosť v premýšľaní o tejto problematike.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM