Martin Žákovič Hokej

Skokan sa presúva z Popradu do Slávie Praha

Hokejový útočník Dávid Skokan bude v kariére pokračovať u českého extraligistu Slávia Praha.

Ilustračný obrázok k článku Skokan sa presúva z Popradu do Slávie Praha
Zdroj: TASR

„V stredu s nami Dávid ešte trénoval, no potom nám oznámil, že dostal dobrú ponuku z pražskej Slávie,“ povedal pre Šport tréner HK Poprad Jozef Škrak. So Skokanom tak nemôže počítať ani v piatkovom zápase Popradu na ľade nováčika z Piešťan.

Skokan bol v aktuálnej sezóne piatym najproduktivnejším Popradčanom, v desiatke zápasov zaznamenal 9 bodov za 3 góly a 6 asistencií. V kariére okrem materského Popradu hájil aj farby bratislavského Slovana, či kanadského juniorského Rimouski Océanic.

O Červenku už prišli, udržať si chcú aspoň Sobotku

Hokejová Slavia tak aj Skokanovým príchodom pláta diery po odchode Romana Červenku do konkurenčného HC Lev, v KHL. Okrem toho tiež nie je jasné, či si Slávia udrží aj druhú posilu z NHL, centra Vladimíra Sobotku, o ktorého má eminentný záujem bratislavský Slovan. „So Sobotkom sme dohodnutí o jeho zotrvaní do reprezentačnej prestávky, no je možné, že sa nám ho podarí udržať až do konca sezóny. Samozrejme len v prípade, že výluka dovtedy potrvá. Jeho prípadný presun na Slovensko však budeme riešiť až neskôr. Zatiaľ ostáva hráčom Slávie,“ hovorí pre klubový web šéf pražskej Slávie Vladimír Růžička.

Zdroj: Denník Šport, http://www.hc-slavia.cz

Dávid Skokan
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM