Tlačové správy

Škola, ktorá vás naučí myslieť

Projekt učiteľov Gymnázia na Kukučínovej ulici v Poprade pod názvom Vzdelávame moderne prináša inováciu vyučovania aj vo vzdelávacej oblasti Matematika a práca s informáciami.

Ilustračný obrázok k článku Škola, ktorá vás naučí myslieť
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Sme škola, ktorá vás naučí logicky myslieť a efektívne riadiť vlastné finančné zdroje. Voliteľné predmety Cvičenia z matematiky, Seminár z matematiky a Základy finančnej matematiky ponúkajú spojenie školy s reálnym životom. Matematické semináre vás presvedčia, že aj matematika vie byť zábavná a netreba sa jej vyhýbať. Semináre sú zamerané na matematiku aplikovanú v praxi, v ekonomike, v bankovníctve, v architektúre. Vyučovanie prebieha v inovovanej odbornej učebni matematiky, ktorá je vďaka projektu vybavená veľkou keramickou tabuľou, interaktívnou tabuľou a počítačom, pomôckami na matematiku a odbornou literatúrou rozvíjajúcou matematické myslenie učiteľov a žiakov.

Predmet Základy finančnej matematiky je v gymnaziálnom štúdiu jedinečný, pretože samostatný predmet s týmto obsahom Štátny vzdelávací program neponúka. Učebné osnovy zorientujú žiakov v oblasti základnej finančnej gramotnosti. Žiaci sa naučia poznať základné pravidlá riadenia vlastných financií, rozoznávať riziká, stanoviť a plánovať si finančné ciele, porozumieť základným pojmom v oblasti finančníctva a sveta peňazí, finančných inštitúcií, orientovať sa v problematike ochrany práv spotrebiteľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM