Monika Vengrínová Šport

Škôlkari sa učia korčuľovať. Trénujú ich hokejoví tréneri i hokejisti Ačka

Približne dvesto malých škôlkarov z popradských materských škôl sa zapojilo do výučby korčuľovania na zimnom štadióne v Poprade. Deti absolvujú dvanásť hodín výcviku s trénermi z hokejového klubu. Hneď na prvom tréningu sa k deťom pripojili aj hokejisti Mlynarovič, Paločko, Takáč a Kroták.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa učia korčuľovať. Trénujú ich hokejoví tréneri i hokejisti Ačka
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Jednou z filozofií Mesta Poprad v rámci koncepcie rozvoja športu je zacielenie na športovanie čoraz nižšej vekovej kategórie detí, pretože si uvedomujeme, že čím skôr sa nám podarí vytvoriť vzťah detí a mladých ľudí k športu, tým ľahšie sa nám podarí vymaniť ich z područia negatívnych vplyvov, vplyvu počítačov a podobne. Čiže hlavným zámerom je vytvoriť vzťah detí z popradských materských škôl k športovaniu,“ hovorí Jozef Pavlík z MsÚ Poprad.

Mesto takýmto spôsobom podporuje deti k športovaniu predovšetkým v športoch, na ktoré vybudovalo podmienky, a to najmä v zimných na zimnom štadióne a mobilných ľadových plochách. Čo sa týka výcviku malých škôlkarov, odbornú časť budú zabezpečovať profesionálni tréneri hokejového klubu a pomoc prisľúbili aj Ačkoví hokejisti, ktorí by tiež deťom na záver výcviku mali odovzdať certifikáty.

„Či už budú z týchto detí olympijskí víťazi alebo reprezentanti, na začiatku je potrebné urobiť s nimi prvé kroky. Samozrejme, je to aj na rodičoch, aby svoje ratolesti viedli k športu a aktivite. Ja síce nie som proti technike, ale sedieť pri počítači šesť, sedem hodín denne, to je skutočne veľa. A i keď bude s týmito deťmi veľmi veľa práce, budeme trpezliví. Treba ich v prvom rade naučiť disciplíne, pretože, len ak budú disciplinované, dosiahnu v živote veľa. A to nielen v športe, ale i mimo neho,“ uvažuje tréner mládeže Jozef Ivan.

Foto: Martin Horký

Najmenší korčuliari na ľade
1
Galéria
Najmenší korčuliari na ľade
28
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM