Peter Handzuš Hokej

Skončil posledný popradský tím bojujúci v playoff: Štvrté miesto pre dorastencov

Dorastenci HK ŠKP Poprad minuloročný titul neobhájili. Po súboji o bronzové medaily ostali smutní, keď podľahli súperom z Trnavy 1:3 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Skončil posledný popradský tím bojujúci v playoff: Štvrté miesto pre dorastencov
Foto: Dominika Handzušová

Séria medzi dorastencami Trnavy a Popradu sa pod Tatry presunula za stavu 1:1, keď Popradčania prvý zápas prehrali 1:2 a druhý vyhrali po samostatných nájazdoch 4:3. Mladí popradskí hokejisti v prvom domácom zápase nedokázali skórovať a do druhého už nastupovali s nožom na krku. Ako prví opäť skórovali gladiátori a kamzíci dvakrát doťahovali dvojgólové manko. Záverečná hra bez brankára domácim nevyšla a tak sa z medailí tešia hokejisti Trnavy.

O víťazstvách Trnavy v Poprade rozhodlo hlavne to, že v obidvoch zápasoch to boli hostia, ktorí strelili prvý gól. V druhom zápase si dokázali vytvoriť ešte väčší tlak ako deň pred tým a nútili domácich hokejistov robiť chyby. Tréner HK Trnava Igor Tóth sa netajil tým, že chcel so svojimi zverencami vyhrať aspoň jeden zápas pod Tatrami.

“Séria bola naozaj mimoriadne vyrovnaná. Poprad obhajoval titul. Z minulej sezóny mu ostalo, ak sa nemýlim, trinásť hokejistov, my sme mali piatich. Mali sme teda menej skúsené družstvo. Ale nejakým spôsobom sme to vôľou, taktikou a samozrejme trocha aj s prispením šťastia zvládli. Bolo to o góle, o tesnom výsledku aj v Trnave, aj tu. Myslím, že sa stretli dve vyrovnané mužstvá a patrí im veľký obdiv a veľká vďaka aj súperovi za to, že hral proti nám taký pekný hokej,” povedal po zisku bronzových medailí tréner HK Trnava Igor Tóth.

Popradskí hokejisti, tréneri ale aj fanúšikovia, odchádzali v stredu večer zo zimného štadióna smutní. Minuloročný titul sa obhájiť nepodarilo, skončili na nepopulárnom štvrtom mieste a pre popradský hokej sezóna definitívne skončila. Dorastenci sa ale za svoj výkon hanbiť nemusia. Aj keď séria skončila 1:3 v ich neprospech, zápasy boli vyrovnané.

“Zápasy v Trnave aj tu doma sa podobali ako vajce vajcu, skončili o gól. Prvý bol rozdielový pre Trnavu, druhý sme zvládli v nájazdoch. Domáci zápas v utorok bol dlho stav 0:1 a dostali sme gól až v závere do prázdnej brány. Posledný zápas to bolo zase o gól. Myslím, že to bola kvalitná séria. Chlapcom patrí veľká vďaka, takisto aj vedeniu klubu. Snažili sme sa vyžmýkať z chlapcov čo sa dalo, no o ten gól sme stále prehrali, takže neostáva nič iné, len Trnave pogratulovať k bronzovej medaile,” skonštatoval po prehratej sérii tréner dorastu HK Poprad Ján Šimko.

Štvrté miesto pre popradských dorastencov
61
Galéria
Foto: Dominika Handzušová

Výsledky zápasov o 3. miesto:

HK Trnava – HK ŠKP Poprad 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 22. Ischakov, 50. Ischakov – 55. Miškovec

HK Trnava – HK ŠKP Poprad 3:4 sn (0:0, 3:1, 0:2)
Góly: 26. Raáb, 29. Zekucia, 37. Stepanov – 40. Nespala, 50. Svitana, 58. Róbert Hohol, rozhodujúci nájazd Králik

HK ŠKP Poprad – HK Trnava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 22. Zekucia, 60. Ischakov

HK ŠKP Poprad – HK Trnava 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 27. Svitana, 54. Svitana – 16. Kočergin, 25. Ischakov, 51. Džugan

Konečný stav série: 1:3 pre Trnavu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM