Peter Handzuš Iné športy

Skončila sa základná časť regionálnej futsalovej ligy. Cez víkend sa hrá play-off

Záverečným dvojkolom sa skončila základná časť regionálnej 3b Extraligy vo futsale. Hralo sa v Sabinove a pozornosť sa sústreďovala hlavne na vzájomné zápasy trojice ašpirantov na prvenstvo - domáceho Oscaru Sabinov, Unionu Poprad a Lavacomu Košice.

Ilustračný obrázok k článku Skončila sa základná časť regionálnej futsalovej ligy. Cez víkend sa hrá play-off
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najťažšie vylosovanie mal sabinovský Oscar, ktorý hral s oboma svojimi najväčšími súpermi. V zápase s Unionom Poprad celý zápas len doťahoval náskok súpera a mimoriadne dôležitý vyrovnávajúci gól dal Štuller 7 sekúnd pred koncom zápasu nechytateľnou bombou do šibenice. Tento gól napokon odsunul Union Poprad na celkové 2. miesto.

V zápase s Lavacomom už Oscar nenechal nič na náhodu a po vyrovnanom prvom polčase zlomil dvoma rýchlymi gólmi odpor súpera a zaslúžene vyhral. Zabral brankár Kopčík, ktorý pochytal viacero dobrých šancí súpera a v poli excelovala skúsená dvojica Molčan s Kuchárom.

Unionu Poprad prišiel o prvenstvo pár sekúnd pred koncom zápasu s Oscarom, ale v zápase mal dostatok príležitostí na strelenie ďaľších gólov, ale nepresná streľba a zbrklosť v premieňaní tutoviek im to nedovolila. Vo svojom druhom zápase porazili Partizán Bardejov, hoci prehrávali už 0:2 i 1:3. Kvalita kádra sa napokon prejavila, aj keď na výkone bolo vidieť rozčarovanie zo zápasu s Oscarom. Mladé družstvo Unionu má nespornú futsalovú kvalitu a v súťaži ešte určite nepovedalo svoje posledné slovo.

Lavacom Košice v nie najsilnejšej zostave si najprv jednoznačne poradil s Bardejovom a v prípade víťazstva nad Oscarom mohol vyhrať základnú časť súťaže. Vo výbornom zápase dlho držal remízový stav a mal niekoľko tutoviek na obrátenie zápasu na svoju stranu, brankár súpera však bol proti. V druhom polčase však až priveľmi vsadil na útok a to súper nemilosrdne trestal.

Mladé a perspektívne družstvo Partizána Bardejov nestačilo na kvalitné trio svojich súperov a nezískalo v súťaži ani bod. Jeho výkon však mal stúpajúci trend a v niektorých častiach zápasov svojich súperov i veľmi potrápil. Čas tohto družstva ešte len príde.

Možno prekvapí už o týždeň v domácom prostredí, kde sa hrajú zápasy play-off. Stretne sa tam v dvojzápase s favorizovaným Oscarom Sabinov, druhú dvojicu, ktorá nemá favorita, tvoria Union Poprad a Lavacom Košice. Víťazi týchto dvojzápasov sa stretnú vo finálovom zápase o celkového víťaza 3b Extraligy.

VÝSLEDKY 3. DVOJKOLA NEDEĽA 20. JANUÁRA – ŠH SABINOV

OSCAR SABINOV – UNION POPRAD ** 5 : 5 / 3:3 /**
KUCHÁR 2, MOLČAN, BELIŠ, ŠTULLER – A. TROPP 2, J. TROPP 2, SABO

PARTIZÁN BARDEJOV – LAVACOM KOŠICE 1 : 7 / 0:4 /
LUKÁČ – SEMAN 3, ORGOVÁN 2, UHLIARIK, JUHÁS

PARTIZÁN BARDEJOV – UNION POPRAD 6 : 9 / 3:3 /
LUKÁČ 2, SALIŠ 2, MOŇKO, PRUSÁK – MONKA 2, BELLER 2, RACKOVSKÝ, J.TROPP, KOSTOLNÍK, SABO,
A.TROPP

OSCAR SABINOV – LAVACOM KOŠICE 7 : 1 / 1:1 /
MOLČAN 3, KUCHÁR 2, SOCHOVIČ, SEMANIČ – ORGOVÁN

Tabuľka po základnej časti

# Team Zápasy Výhry Remízy Prehry Skóre Body
1 OSCAR SABINOV 6 4 1 1 36:21 13
2 UNION POPRAD 6 3 2 1 34:23 11
3 LAVACOM KOŠICE 6 3 1 2 27:23 10
4 PARTIZÁN BARDEJOV 6 0 0 6 16:46 0

Najlepší strelci

# Meno Team Góly
1 SEMAN LAVACOM KOŠICE 11
2 BELIŠ OSCAR SABINOV 7
2 MOLČAN OSCAR SABINOV 7

Jozef Zubal

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM