Peter Handzuš Iné športy

Skončili sa školské ligy v bowlingu: Zvíťazili družstvá SOŠE Matejovce a ZŠ Dostojevského A

20. a 21. apríla 2015 sa odohralo posledné 11. kolo Školskej ligy 2014/2015 v bowlingu základných aj stredných škôl. V skupine ZŠ mohli bojovať o lepšiu pozíciu v tabuľke až štyri družstvá a medzi druhým a tretím družstvom v poradí sa rozhodlo až v poslednom zápase.

Ilustračný obrázok k článku Skončili sa školské ligy v bowlingu: Zvíťazili družstvá SOŠE Matejovce a ZŠ Dostojevského A
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovým víťazom školskej ligy v skupine Základné školy sa stalo družstvo Dostojevského A so ziskom 64 bodov, druhé skončilo družstvo Dostojevského B so ziskom 56 bodov, tretie družstvo Komeňáčik B získalo 54 bodov, štvrté družstvo ZŠ Jarná získalo 26 bodov a na piatom mieste skončilo družstvo Komeňáčik A so ziskom 20 bodov. V jednotlivcoch v 40 zápasoch najvyšší priemer 133,2 dosiahol Kupčo Maroš z družstva Dostojevského A.

V skupine stredných škôl družstvá na prvom a druhom mieste delil pred posledným kolom iba jeden bod a medzi tretím a štvrtým bol rozdiel dva body. Rozhodovalo sa až do predposledného zápasu v kole, kedy už bolo jasné celkové poradie v súťaži.

Celkovým víťazom školskej ligy v skupine Stredné školy sa stalo družstvo SOŠE Matejovce so ziskom 85 bodov, druhé skončilo družstvo Obchodná akadémia Stará Ľubovňa so ziskom 82 bodov, tretie družstvo Obchodná akadémia Poprad získalo 54 bodov, štvrté družstvo Stredná zdravotnícka škola získalo 48 bodov, na piatom mieste skončilo družstvo Spojená škola D. Tatarku so ziskom 35 bodov a na šiestom mieste skončilo družstvo SSOŠ Veľká so ziskom 16 bodov. V jednotlivcoch v 28 zápasoch najvyšší priemer 140,7 dosiahla Koseková Kristína z družstva Obchodná akadémia Poprad.

Všetky družstvá dostali diplomy podľa umiestnenia a prvé tri družstvá poháre a medaily. Na záver všetci účastníci dostali sladké odmeny. Veríme, že táto liga splnila svoj účel a aspoň trochu priblížila žiakom bowlingovú hru a v budúcom ročníku budú chcieť víťazi svoje pozície obhájiť a družstvá na nižšich pozíciach zase zlepšiť svoje umiestnenie. Tešíme sa na Školskú ligu v bowlingu 2015/2016.

(Igor)

Skončili školské ligy v bowlingu: Zvíťazili družstvá SOŠE Matejovce a ZŠ Dostoje
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM