Slavo Petrus Iné športy

Skvelá motivácia pre Jozefa Kundisa: Nastúpil na prvý zápas v ringu a vyhral

Koncom marca sa v Poltári uskutočnilo ďalšie kolo zápasovej série mladých bojovníkov v ringu pod názvom Youngblood - Carnage night 2015. Zastúpenie sme tam mali aj my.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá motivácia pre Jozefa Kundisa: Nastúpil na prvý zápas v ringu a vyhral
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazný zápas popradského borca

Okrem zápasov v thajskom boxe sa v piatom zápase večera, plného tvrdých úderov predstavil aj borec z Extreme Combat Club Poprad Jozef Kundis, ktorý sa ringu stretol so skúseným Tiborom Toporom z Michaloviec.

V zápase vypísanom na 2×3 min. sa Kundisovi podaril v závere prvého kola úder na bradu súpera, ktorý Michalovčan neustál a išiel k zemi. Po tejto „bombe“ sa už Tibor Topor nepozbieral a tak si cenné víťazstvo v ringu pripísal mladý borec spod Tatier. „V exhibičnom zápase, v ktorom sa predstavil Jožo Kundis, sa zápasilo podľa plných UFC pravidiel, čo znamená, že boli povolené všetky údery v stoji na celé telo, na zemi boli povolené údery lakťami a kolenami a zásahy na hlavu boli zakázané,“ povedal popradský tréner Rudolf Vanc.

Na predzápasovú prípravu mali iba niekoľko dní a dokonca v deň zápasu zmenili Kundisovi súpera. „Treba pochváliť aj prístup Tibora Topora, ktorý sa o tom, že nastúpi proti nášmu Kundisovi dozvedel iba niekoľko hodín pred zápasom,“ vyzdvihol prístup borca a zároveň trénera MMA v Trebišove. Topor je držiteľ zlatej medaily zo šampionátu z Chorvátska v grapplingu a na Slovensku doposiaľ neporazený. Grappling je zápas podobný brazílskemu jiu-jitsu, ale zápasí sa iba v elastickom oblečení, nie v kimone. Je to športová disciplína, ktorá zahŕňa široké spektrum rozličných hmatov, chvatov, pohybov, únikov, podrazov a hodov z rôznych úpolových športov.

Jozef Kundis má 27 rokov, pochádza zo Spišského Bystrého, trénuje niečo vyše pol roka a táto výhra, ho určite posunula vyššie a zvýšila jeho motiváciu do ďalších tréningov. Išlo o Kundisov prvý súťažný zápas v ringu. Jozefovi bije srdce bojovníka, čo chce jeho tréner Rudolf Vanc využiť v tréningoch: „Viac musí popracovať na technikách na zemi. So svojou váhou nad 100 kg je problém nájsť mu rovnocenného súpera, pretože skúsení borci, ktorí majú podobnú váhu, majú za sebou okolo 10 až 15 súťažných zápasov a vtedy sa už nemôžu radiť medzi amatérov, takých, aký je Jožo Kundis, s jedným duelom na konte.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM