Monika Obrtalová Hokej

Skvelý finiš Baranov!

Banskobystrickí hokejisti sú v úvode novej sezóny vo skvelej forme a výborné výkony chceli potvrdiť aj v 7. kole na domácom ľade v zápase proti Popradu. Úloha veľkého favorita zápasu im však príliš nesedela a všetko smerovalo k remíze v riadnom hraco

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Góly a asistencie: 01:53 Filip Macejka (Juraj Cebák), 13:27 Vladimír Kútny (Rastislav Paľov, Miroslav Vantroba), 58:50 Ján Sýkora (Jakub Rumpel, Michal Hudec), 59:56 Filip Macejka (Juraj Cebák, Michal Hudec) pres/1 – 01:11 Arne Kroták (Matúš Paločko, Jaroslav Kmiť), 43:59 Radoslav Suchý (Emil Lundberg, Adam Lapšanský)

Rozhodcovia D. Konc – Stano, Brath, vylúčení 5:2, navyše Tománek (Bystrica) za napadnutie zozadu, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1121 divákov.

Aj keď účet zápasu, ktorý podľa tabuľkového postavenia mal výrazného favorita v podobe domácich, otvoril už v 71. sekunde Kroták a o 42 sekúnd neskôr Macejka vyrovnal, na ľade sa úvodné dve tretiny príliš veľa nedialo a takmer vôbec sa neiskrilo. Bystričanom slúžilo ku cti, že sa riadne naštartovali, akoby ich rozčertil Krotákov gól, síce korčuľou, no podľa videorozhodcu v súlade s pravidlami. Rýchla Macejkova odpoveď s vyrovnávajúcim gólom zapôsobila ako pomsta a keď v 14. min Kútny úplne sám pred bránkou zužitkoval nahrávku Paľova, Barani sa dostali na koňa.

Popradčania sa ukazovali s bojovným duchom, opäť však nedoťahovali akcie a v druhej tretine premárnili aj dve presilovky, ktoré im domáci v maximálne slušnom zápase darovali. V 29. min mohol hostí vytrestať Kútny, ktorý skočiac na ľad z trestnej lavice sa rútil sám na brankára Melicherčíka, no neuspel. Hostia si dlho udržiavali nádej na prvé sezónne víťazstvo v riadnom hracom čase, najskôr im však bolo treba vyrovnať, a to sa najmä Suchému v presilovke zo strelecky dokonalej parkety v 35. min nepodarilo. Domáci zahodili oveľa viac šancí, pri ktorých sa vystriedali najmä Paľov, Macejka, Kútny a J. Babic.

V tretej tretine konečne sadla Suchému strela, od modrej trafil v 44. min ľavý horný roh a vniesol do priveľmi bezstarostných radov domácich nepokoj. Ďalší gól hostí mal na hokejke strelou ponad hornú žŕdku Svitana. Odrazu pribudlo adrenalínu osud zápasu bol otvorený. V 51. min si šiel na trestnú lavicu sadnúť Hudec, o necelé dve minúty potom Tománek, no hostia ani túto výhodu nevyužili. Rozhodnutie sa zrodilo 70 sekúnd pred koncom. Rumpel vybojoval puk za bránkou, naservíroval ho Sýkorovi a pre toho už nebol problém zblízka prekonať Melicherčíka. Definitívnu bodku vymaľoval štyri sekundy pred koncom v presilovke Macejka strelou do prázdnej bránky.

Zdroj: TASR a szlh.sk

Skvelý finiš Baranov!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM