Monika Vengrínová Rôzne

Skvelý nápad prichádza z Japonska až do Popradu: Počuli ste už o Pecha Kucha?

Zaujímajú vás šperky, jóga, eko stavby alebo napríklad humanitárna pomoc? Sedem zaujímavých prezentácií , kde v rámci každej uvidíte na dvadsať sekúnd dvadsať obrázkov. Netradičná akcia prichádza z Japonska do Popradu už po druhýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad prichádza z Japonska až do Popradu: Počuli ste už o Pecha Kucha?
Zdroj: Dnes24.sk

„Pecha Kucha (Peča Kuča) je o rozprávaní. Jej hlavným poznávacím znamením a zároveň aj výsadou je prezentácia pozostávajúca z dvadsiatich obrázkov. Každý z nich je zobrazený dvadsať sekúnd. Celková dĺžka každej prezentácie je tým pádom rovnaká, a to šesť minút a štyridsať sekúnd. Práve tento „20×20 štýl“ má preveriť kvality a schopnosti prezentujúceho. Niekedy sa tiež postará o vtipné momenty,“ predstavila netradičný projekt jedna z organizátoriek v Poprade Zuzana Varhoľová.

Tento „formát“ založili architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham už pred desiatimi rokmi v Tokyu. Na Pecha Kucha Night sa môže predviesť skutočne ktokoľvek, či už výtvarníci, fotografi, podnikatelia, výrobcovia, manuálne zruční ľudia, či ľudia so zážitkami. Podstatou je počas prezentácie ukázať svoje schopnosti, kreativitu, originalitu a radosť, ktorú im daná „činnosť“ prináša.

Do Popradu prichádza Pecha Kucha už po druhýkrát. Už túto sobotu 15.februára o 17:30 tak budú zaujímaví ľudia rozprávať o ešte zaujímavejších témach. Tešiť sa môžete na prezentácie o ekostaviteľstve, skleníkoch v meste, či výrobe šperkov, ktoré uvidíte i naživo. Dozviete sa niečo o jóge, ale i humanitárnej pomoci Slovákov v Keni. Pripravené bude i niečo malé pod zub. Vstupné je dobrovoľné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM