Peter Handzuš Iné športy

Skvelý úspech Igora Hausera: V Trnave si vybojoval majstrovský titul

Pre Mikulášsku nádielku vycestovali v sobotu, 5. decembra, popradskí karatisti do Trnavy, kde sa v Mestskej športovej hale bojovalo v kategóriách mladších dorastencov, kadetov a juniorov o tituly Majstrov Slovenskej republiky pre rok 2015.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech Igora Hausera: V Trnave si vybojoval majstrovský titul
Foto: Shihan Poprad

Súčasťou šampionátu bolo aj dekorovanie víťazov Slovenského pohára v jednotlivých kategóriách.

Za Karate klub Shihan Poprad si Slovenský pohár vybojovali v kategórií športového zápasu kumite kadetiek nad 54kg Petra Píchová, medzi juniorkami nad 59kg Karolína Kollárová a medzi juniormi do 55kg Martin Banáš.

V súbornom cvičení kata sa na Majstrovstvách Slovenska prestavil v kategórií kadetov Samuel Bednarčík, ktorému sa však z eliminácií nepodarilo postúpiť. Lepšie si počínala Vanesa Jankurová, ktorá sa medzi mladšími dorastenkami dostala do bojov o bronz, ale tu jej už šťastena nepriala a skončila hneď za medailovými priečkami.

V športovom zápase kumite ako prví na tatami nastúpili mladší dorastenci.

V kategórií do 54kg si suverénne počínal Igor Hauser, ktorý medzi súpermi nenašiel premožiteľa a vybojoval titul Majster Slovenska.

Menej sa darilo Markovi Jalowiczorovi v kategórií do 40kg, ktorý prehral boj o bronz a skončil za medailovými priečkami. Rovnaký osud stihol aj Kristínu Tapferovú medzi mladšími dorastenkami do 50kg. Ďalšiu medailu pre popradské farby vybojoval Tomáš Gajan, ktorý medzi kadetmi do 52kg skončil bronzový. Filip Rejdovian v kategórií do 57kg skončil v eliminačných bojoch. Medzi kadetkami nad 54 kg si Monika Pekarčíková vybojovala bronz a Petra Píchová vo finále po najtesnejšej prehra 0:1 skončila strieborná. Strieborný skončil aj Martin Banáš medzi juniormi do 55kg. Ďalšie striebro vybojovala Karolína Kollárová v kategórií junioriek nad 59kg.

Karate klub Shihan Poprad na majstrovstvách zabojoval aj súťaži družstiev. V kategórií kumite kadetiek, družstvo v zložení Petra Píchová, Monika Pekarčíková a hosťujúca Dominika Bogárová vybojovali strieborné medaily.

/jgz/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM